Jõhvi Lokomotiv põrmustas lähikonkurendi

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi Lokomotivi treeneril Viktor Nesterenkol on õnnestunud liiga uustulnukast teha favoriit number üks.
Jõhvi Lokomotivi treeneril Viktor Nesterenkol on õnnestunud liiga uustulnukast teha favoriit number üks. Foto: Põhjarannik

Eesti meistrisarja esiliigas teeb üha võimsamaid vägitükke Jõhvi Lokomotiv - viimati purustati võõral väljakul üks lähemaid konkurente Tartu SK 10 skooriga 5:0.

Sel hooajal esimest korda esiliiga tugevamasse seltskonda jõudnud Lokomotiv on praegu, mil kolmandik hooajast hakkab selja taha jääma, tõusnud liiga põhifavoriidi seisusesse. Klubi eestvedaja Sergei Ivanov on Põhjarannikule kinnitanud, et esialgu on tähtis koguda igas mängus punkte ja tabeliseisu tasub süüvida alles sügisel.

Kütsid kuumuses vastasele sauna

Ometigi, kuidas hoiduda tabeli poole kiikamast, kui paljude aastate järel Jõhvi klubi selle tipus troonib. Mõtted, et järgmisel aastal võiks meistriliigas olla koguni kolm Ida-Virumaa klubi, pole sugugi kosmosest võetud.

Viimati näitas Lokomotiv oma võimu 29kraadises kuumuses Tartus sealse klubi SK 10 vastu. Tartlased olid enne seda mängu tabelis Lokomotivi kannul, jäädes maha vaid kolm punkti. Seetõttu võis eeldada tasavägist mängu. Lokomotiv tegi aga sotid klaariks juba avapoolajal.

30aastane ründaja Andrei Jõgi saatis esimese palli vastaste väravasse juba 5. minutil. Kaks minutit hiljem tuli temalt teine tabamus ja 31. minutil ka kolmas.

Eelmisel hooajal Kohtla-Järve Lootuses mänginud Jõgi on viimastel nädalatel pääsenud platsile ka Narva Transi põhikoosseisus ja saanud seal päris hästi hakkama. Küllap on meistriliigas saadud kogemused andnud ründajale kõvasti enesekindlust ka mängudeks Lokomotivi värvides.  Esiliiga väravaküttide edetabelis kerkis Jõgi kuue väravaga teiseks, temast eespool on kaheksa tabamusega meekonnakaaslane Maksim Bazjukin.

Lõplikult nokautis Lokomotiv Tartu meeskonna esimese poolaja lõpus, mil Nikita Volkov ja Aleksandr Zahharenkov kasvatasid eduseisuks juba 5:0.

Tipus on tihe

Lokomotiv on liidrina kogunud 28 punkti.  Lähim ohustaja Viljandi Tulevik sai samas voorus tähtsa 1:0 võidu Rakvere Tarvase üle ja püsib kahe punkti kaugusel. Lokomotivi head minekut kinnitab ka ülekaalukalt parim väravate vahe 33:10.

Esiliigas on seitse meeskonda veel üsna tihedalt koos, neid lahutab vaid 9 punkti. Samas on kolm võistkonda ja nende seas ka Kiviõli Irbis, esimestest pikalt maha jäänud. Kui üle-eelmises voorus sai Irbis hooaja esimese võidu, siis seekord tuli kodustaadionil 0:2 alla vanduda Tallinna Levadia teisele meeskonnale. Kiviõli jäi 78. minutil platsile kümnekesi, sest kohtunik näitas punast kaarti Marek Šatovile, ja kaks minutit hiljem lõid vastased teise värava.

Esiliigas peetakse järgmise vooru mängud 15. juunil. Lokomotiv kohtub võõrsil Tallinna Flora duubelmeeskonnaga, Irbis üritab koduplatsil punkte napsata Viljandi Tulevikult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles