Kristel Koorti siht on piiri taga

Gerli Romanovitš
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristel Koort sai eelmisel nädalal lausa kaks Eesti meistrivõistluste medalit. Kui grupisõidus oli see oodatud tulemus, siis eraldistardist tulnud pronks oli eliitklassis esimene ning pigem üllatus.
Kristel Koort sai eelmisel nädalal lausa kaks Eesti meistrivõistluste medalit. Kui grupisõidus oli see oodatud tulemus, siis eraldistardist tulnud pronks oli eliitklassis esimene ning pigem üllatus. Foto: sportiv.ee

Eelmisel nädalal nii eraldi- kui grupisõidus medali võitnud Kristel Koort on ühe oma sellesuvistest peaülesannetest täitnud, järgmiseks sihiks on Euroopa võistlused, et jääda silma mõnele sealsele klubile ning jõuda järgmisele tasemele. 

Eelmisel nädalal jagati Eesti meistritiitleid nii eraldi- kui grupisõidus ning Kristel Koort tõi naiste eliitklassis mõlemalt ka medali. Kui grupisõidu teine koht oli oodatud tulemus, siis eraldisõidu pronks oli üllatus.

Võistles tugeva sprinteriga

Grupisõit oli Koortil üks selgemaid sihte ning medal sellelt võistluselt oli oodatud. "Sisuliselt oli võimalus võita ükskõik milline medal," tunnistas Koort, kelle sõnul on Itaalia klubis sõitev Liisi Rist võidetav, kuid tavaliselt tunnevad teised sõitjad tema vastu nii suurt aukartust, et löövad sõidu ajal käega ega hakka teda äraminekul taga ajama. Ka sel korral läks Rist teistelt eest ära ning jälitama teda ei hakatud, ehkki reaalne võimalus võiduks oleks olemas. "Eesti tüdrukud on tugevad sõitjad," tunnistab Koort ning lisab, et grupisõit nõuab taktikat ning Risti oma sellel korral töötas ja grupp talle järele ei läinud.

Teise koha eest tuli Koortil teha lõpuspurt koos Liisa Ehrbergiga, keda ta suutis võita. "Tegemist on väga tugeva sprinterijalaga tüdrukuga," tunnistas Koort, et mõlemad võistlused läksid hästi korda ning kripeldama ei jäänud midagi.

Eelmisel hooajal ebaõnnestunud 20aastasel jalgratturil on Eesti meistrivõistlustega üks tänavustest sihtidest täidetud. Uue treeneri Virgo Neemega oli planeeritud, et vorm ajastatakse just selleks võistluseks. Seda, et praegune ettevalmistus on olnud õige, näitas nii üllatuslik medal üksiksõidus kui ka keskmine kiirus, mis on teinud olulise hüppe ning kasvanud kahe kilomeetri võrra tunnis.  Edasi tulevad kas meistrivõistlused maastikusõidus või hea õnne korral mõned Euroopa võistlused.

Siht kaugemal

Euroopa võistlused on Koorti peamine siht sellel aastal. Sinna võistlema tuleks pääseda selleks, et teha arengus järgmine samm. Eesti võistlused jäävad noorele neiule kitsaks ning edasiarenemine on oluline, kuna kaugemaks ja suurimaks eesmärgiks on mitte ainult 2016. aasta olümpiamängud, vaid seal ka hea tulemuse saamine.

Väljaspool Eestit toimuvatele võistlustele pääsemiseks on Koortil kaks võimalust: kas valida välja mõned võistlused ja minna sinna omal käel või loota, et Eesti naistekoondise treener Edgar Treier, kes juba varem on tema vastu huvi tundnud, lülitab ta uuesti võimalike koondisekandidaatide nimekirja ning aitab kaasa sellele, et saada jalg mõne Euroopa klubi ukse vahele. Võimalik, et samasse klubisse, kus on ees juba nii Edgar Treieri abikaasa Grete Treier kui Liisi Rist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles