Aristov võitis maratonis pronksi

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Aristov (paremal) tõusis sel aastal juba kolmandat korda Eesti täiskasvanute meistrivõistlustel poodiumile. Maratonipronks peaks neist võidetud medalitest olema kõige väärtuslikum.
Dmitri Aristov (paremal) tõusis sel aastal juba kolmandat korda Eesti täiskasvanute meistrivõistlustel poodiumile. Maratonipronks peaks neist võidetud medalitest olema kõige väärtuslikum. Foto: SCANPIX

20aastane kohtlajärvelane Dmitri Aristov võitis pühapäeval Tallinnas joostud Eesti maratonimeistrivõistlustel pronksmedali.

Ligemale paari tuhande osalejaga Tallinna maratonil jõudis Aristov finišisse kaheksandana, ent Eesti jooksjatest kolmandana, mis tagas talle täiskasvanute meistrivõistluste pronksmedali.

Isiklik rekord

Aristovi aeg  2.32.01 oli tema isiklik rekord. Mullu võitis ta Tartu maratoni ligemale minuti võrra kehvema ajaga. Eesti meistriks tulnud Roman Fosti oli omaette klassist ja edestas Aristovi rohkem kui kümne minutiga. Tallinna maratoni võitja etiooplane Beyene Dadi Tesfaye oli temast 17 minutit kiirem.

Aristov läbis suurema osa 42,195 km pikkusest distantsist koos Rakvere maratoonari Andrus Leiniga. Kogenum jooksja oskas oma jõuvarusid paremini jaotada ja suutis lõpukilomeetritel rohkem kui poole minutiga Aristovi eest ära joosta.

Poolel maal hoidis Eesti meistrivõistluste hõbemedalist kinni Vokast pärit Eesti korvpallikoondise füsioterapeut Priit Lehismets, kel jaks aga distantsi lõpuosas rauges ja temast silkasid mööda nii Lein kui Aristov.

Jooksu teine pool osutus rängaks ka Sillamäe vanameistrile Vjatšeslav Košelevile. Poolel maal oli ta üldarvestuses 19., jäädes näiteks Aristovist maha vaid kuue minutiga. Lõpuks langes ta aga 72. kohale ja allajäämist Ida-Viru parimale kogunes üle poole tunni.

Mänedžeri Irina Vassiljeva  sõnul häiris Aristovi treeninguid viimasel ajal põlvevigastus. "Seetõttu ei jõudnud ta maratoniks vajalikku mahtu koguda. Põlv andis veel stardi eelgi tunda. Seda kõike arvestades tegi ta suurepärase jooksu - püstitas isikliku  rekordi ja võitis meistrivõistlustel medali," ütles Vassiljeva. "Positiivne on seegi, et ta suutis maratoni läbida ühtlases tempos ja see polnud temale seekord sugugi nii kurnav kui aasta tagasi Tartus."

Eelnevatel aastatel oli Aristov mitmel korral Eesti täiskasvanute meistrivõistlustel neljandaks tulnud. Eelmisel sügisel ütles ta Põhjarannikule, et  neljandatest kohtadest hakkab tal  juba villand saama. "Järgmisel aastal tahan kindlasti võita medaleid ka täiskasvanute meistrivõistlustel ja mõnel rahvusvahelisel võistlusel Eesti koondise särgis joosta," nimetas ta oma eesmärgid tänavuseks hooajaks.

Nüüdseks on tal Eesti meistrivõistlustelt meeste konkurentsis võidetud juba kolm pronksi: kevadel 4 km krossijooksus, suvel staadionil 3000 m takistusjooksus ja nüüd ka kuninglikus maratonis.

Noorte Euroopa meistrivõistluste normi 10 000 meetris tal küll täita ei õnnestunud, kuid Vassiljeva sõnul võib Aristov pääseda Eesti koondisesse detsembris toimuvatel Euroopa krossijooksu meistrivõistlustel.

Nädalavahetusel stardib Ida-Virus

Lähiajal kavatseb Aristov kaasa teha reedest kuni pühapäevani toimuvas Ida-Viru kolme jooksu sarjas, mis hõlmab 6 km Aseri savijooksu,  10 km jooksu Pannjärvel ja sama pikka võistlusmaad Jõhvi rahvajooksul. Oktoobri alguses läheb ta Paide-Türi rahvajooksule kaitsma oma teist kohta Eesti linnajooksude sarja üldarvestuses.

Mõned aastad tagasi Eesti maratonimeistriks tulnud, kuid hiljem vigastustega maadelnud Aleksei Markov tegi Tallinnas kaasa poolmaratonis, kus ta pälvis ajaga 1.14.07 üldarvestuses viienda ja Eesti jooksjatest kolmanda koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles