Jõhvi Lokomotiv tõuseb meistriliigasse

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lokomotivi eestvedaja Sergei Ivanov tänab meistriliigasse pääsu taganud võidumängu järel hea töö eest meeskonna üht kogenumat jalgpallurit Sergei Paltsevit.
Lokomotivi eestvedaja Sergei Ivanov tänab meistriliigasse pääsu taganud võidumängu järel hea töö eest meeskonna üht kogenumat jalgpallurit Sergei Paltsevit. Foto: Matti Kämärä

Jõhvi Lokomotiv tagas kolm vooru enne esiliiga hooaja lõppu endale järgmiseks aastaks koha Eesti kümmet tugevaimat vutiklubi ühendavas meistriliigas.

Pühapäeva ennelõunal Jõhvi staadionil toimunud mängus alistas Lokomotiv 53. minutil Aleksei Mamontovi löödud väravast Tallinna Puuma 1:0. Libedal ja pehmevõitu sügisesel väljakul oli Jõhvi meeskonnal veel hulganisti väga häid väravavõimalusi. Kuna neid ei õnnestunud ära kasutada, siis püsis pinge lõpuminuteni, sest ka vastane oli mitu korda viigiväravale lähedal.

Lokomotivi pääs meistriliigasse sai lõpliku kinnituse sama päeva õhtul, mil Rakvere Tarvas, kel oli ainsana selle hetkeni säilinud veel õhkõrn võimalus Jõhvi klubi ohustada, jäi Tartus alla sealsele SK 10-le 1:2.

Edutee arhitekt

Jõhvi meeskond on paari aastaga läbi teinud muljetavaldava arengu. Eelmisel hooajal tõusti uustulnukana teisest liigast esimesse, kusjuures põhiturniiril ei kaotatud ühtegi mängu. Nüüd astuti ühe aastaga hoobilt kohe meistriliigasse.

Lokomotivi edu üheks põhiliseks arhitektiks on Ukraina päritolu treener Viktor Nesterenko, kes on Jõhvi klubi juhendanud kaks hooaega. "Kui veebruaris küsiti jalgpalliliidus minu käest, kes on sel hooajal esiliigas põhifavoriit, ütlesin, et loomulikult meie. Selle peale oldi üllatunud. Selgitasin, et muidugi on Rakveres ja Viljandis ka head meeskonnad, kuid ma usun nii meie meeskonda kui oma treeningmetoodikasse," meenutas Nesterenko.

Aastaid Ukrainas, Lätis ja Venemaal profimeeskondi juhendanud treener tunnistas, et tal pole olnud kerge lülituda ümber amatöörmeeskonna treenimisele. "Mängijad on tublid, aga kahjuks käivad nad kõik tööl ja osa elab Eesti eri paigus. Meil on jäänud vähe sellist aega, kus saame kogu meeskonnaga trenni teha.  Enamasti on meil korraga trennis vaid 7-9 mängijat. Kui saaksime sagedamini kogu meeskonnaga treenida, oleksime veelgi paremad," lubas ta.

Nesterenko usub, et Lokomotivist saab meistrisarjas väärikas vastane kõigile klubidele. "Peame koosseisu tugevdamiseks kaasama mõned uued mängijaid ja siis anname lahingu nii Nõmme Kaljule kui Florale. Jätke need sõnad meelde!" ütles ta.

Nesterenko on rõõmus, et sattus Jõhvi. "Tõusta kahe aastaga teisest liigast meistriliigasse on iga treeneri jaoks väga väärtuslik kogemus," tunnistas ta.

Tema hinnangul on kõik Lokomotivi mängijad astunud tänavuse hooaja jooksul arengusammu edasi. "Oleme kogu hooaja jooksul mänginud stabiilselt ja noppinud igas ringis keskmiselt 18 punkti, mis on päris hea näitaja," sõnas treener.

Nesterenko sõnul ei taha Lokomotiv piirduda ainult meistriliigasse pääsu tagamisega, vaid ihkab ka esiliiga turniirivõitu. Kolm vooru enne lõppu edestatakse Tallinna Levadia teist meekonda ühe punktiga. "Juba 16 aastat pole provintsimeeskond esiliigat võitnud, seepärast tahamegi meistriliigasse tõusta esiliiga parima meeskonnana. Häälestangi poisse viimasteks mängudeks seda sihti saavutama," ütles Nesterenko.

Meeldiv peavalu juhtkonnale

Jõhvi Lokomotivi eestvedaja Sergei Ivanov sõnas, et meistriliigasse pääsemine seab klubi juhtkonna jaoks senisest märksa suuremad ülesanded. Tuleb parandada staadioni olukorda, otsida uusi mängijaid, täita suurel hulgal meistriliigas mängimisega seotud nõudeid. Kõik see nõuab ka klubi eelarve märgatavat kasvatamist.

"Hakkame sellega nüüd, mil meistriliiga koha välja teenisime, kohe tegelema," ütles Ivanov, kes loodab, et Jõhvi esindusklubi toetavad varasemast rohkem nii vallavõimud kui ka kohalikud ettevõtted.

Teine esiliigas A-tasandil mängiv Ida-Viru meeskond on küll kaotanud kõik võimalused liigasse püsimajäämiseks, ent on hooaja lõpus läinud väga heasse hoogu. Pühapäeval saadi kolmas võit järjest, kui alistati 3:1 võõrsil Vändra Vaprus. Kaks väravat lõi selles mängus Irbise ründaja Tõnis Starkopf, kes tõusis 21 tabamusega ka liiga suurimaks väravakütiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles