Ida-Viru klubid alustavad tiitlijahti

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tabeliseisust sõltumata on Narva Transi ja Sillamäe Kalevi omavahelised matšid Eesti meistriliigas alati põnevad ja tulised olnud. Sellest hooajast lisandub aga tippkonkurentsi kolmaski Ida-Viru klubi - Jõhvi Lokomotiv.
Tabeliseisust sõltumata on Narva Transi ja Sillamäe Kalevi omavahelised matšid Eesti meistriliigas alati põnevad ja tulised olnud. Sellest hooajast lisandub aga tippkonkurentsi kolmaski Ida-Viru klubi - Jõhvi Lokomotiv. Foto: Ilja Smirnov

Laupäeval algavad  Eesti jalgpallimeistrivõistlused peaksid tänavu erilist huvi pakkuma idavirulastele, sest Eesti kümne tippklubi seas on koguni kolm meeskonda siit maakonnast. 

Põhjarannik uuris nii mulluse pronksi Sillamäe Kalevi, seitsmendaks jäänud Narva Transi kui ka liiga uustulnuka Jõhvi Lokomotivi juhtidelt, kuidas meeskonnad hooajaks on valmistunud ja milliseid sihte seatakse.

Kuidas olete rahul meeskonna hooajaks valmistumisega?

Sergei Ivanov (Lokomotiv):

Ei ole põhjust kurta, sest nii põhjalikku ettevalmistust pole meie klubil ühelgi varasemal hooajal olnud. Oleme saanud korralikult treenida ja pidada rohkesti treeningmänge.

Kõige tähtsam on, et tõsisemaks on muutunud mängijate suhtumine. Kuigi tegu on amatööridega, kes mängivad jalgpalli põhitöö või õppimise kõrvalt, osalevad nad treeningutes märksa sagedamini kui varem. Kõik saavad aru, et meistriliiga tasemel teistmoodi ei saagi.

Nikolai Burdakov (Trans):  Tahan loota, et oleme paremas seisus kui eelmisel aastal. Aga esimese ringi järel näeb täpselt, kuidas meie uued mängijad meeskonda on sulandunud ja millise arengusammu on meie oma noored teinud.

Aleksandr Starodubtsev (Kalev):  Ettevalmistus on kulgenud normaalselt. Meeskond on komplekteeritud ühtlaselt, kõikidel positsioonidel on korralik mängijate valik olemas.

Kes on meeskonna liidrid?

Ivanov: Eelkõige väravavaht ja kapten Valeri Smelkov, kes mängis meie eest mõnedes mängudes ka mullu, kuid nüüd tuli Narva Transist ametlikult  üle. Liidrirolli kannavad ka Dmitri Smirnov ja Maksim Bazjukin.

Burdakov: Ootan palju meiega ühinenud kogenud Läti jalgpallurilt Sergei Mišinilt. Ka liidriroll peaks talle sobima.

Starodubtsev: Kahtlemata Slava Zahhovaiko. Ta on kogenud mängija, lööb palju väravaid ja on samas ka iseloomu poolest liidri tüüp. Kahju, et me ei saanud selleks hooajaks kokkuleppele Martin Vungiga [eelmisel hooajal Sillamäe Kalevis mänginud Eesti koondise poolkaitsja liitus selleks hooajaks Nõmme Kaljuga]. 

Milline eesmärk on meeskonnal algaval hooajal?

Ivanov: Hindame oma võimalusi reaalselt ja põhiline ülesanne on jääda meistriliigasse püsima. See on vajalik nii klubi arenguks kui  ka Jõhvi jaoks. Tunnen, et vallavõimude huvi meie meeskonna vastu on meistriliigasse jõudmise järel märgatavalt kasvanud. Jalgpall on iga suurema linna jaoks maine kujundaja.

Burdakov: Koht esikolmikus. Meistriliigas poleks mõtet väiksemate sihtide nimel mängida.

Starodubtsev: Kuna oleme juba korra tulnud hõbedale ja pronksile, siis  nüüd on loogiline teha järgmine samm ja võita meistritiitel. Ütlesime selle eesmärgi välja ka kolmapäeval toimunud meeskonna koosolekul.

Kui suureks kujuneb kodumängude keskmine külastatavus?

Ivanov: Olen maksimalist ja tahaksin, et igal mängul oleks staadionil 500 inimest, kuigi seda on maru raske saavutada.   Jalgpallimänguks vajaliku atmosfääri loobki publik. Meie mängijad on põhiliselt Jõhvi ja Kohtla-Järve poisid ning seepärast on  pealtvaatajate toetus neile väga vajalik.

Burdakov:  Oleneb, millist mängu suudame hooaja alguses näidata. Meie publik on nõudlik, kui meeskond kaotab, siis nad staadionile ei tule - eelmine aasta näitas seda selgelt. [Transi kodumänge vaatas keskmiselt 107 inimest.]

Püüame sel aastal eri aktsioonidega rohkem publikut staadionile saada. Hooaja alguses mängime Kalev/Fama staadionil, kus on ka pealtvaatajatel paremad tingimused. 200 pealtvaatajat mängu kohta võiks olla reaalne eesmärk.

Starodubtsev: Ma ei hakka ühtegi numbrit välja ütlema. Selge, et kui meeskond võidab, siis on kogu linnas inimestele tuju hea ja tullakse ka sagedamini staadionile.

Nii meie kui teiste Ida-Viru linnade põhiline probleem on, et staadionid on amortiseerunud. Kui ka meil oleks tänapäevane staadion, nagu paljudes teistes Eesti paikades, siis oleks publikut tribüünidel märksa rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles