Lokomotivi väärikas tuleproov meistriliigas

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma esimeses meistriliiga mängus hakkas Jõhvi Lokomotiv sitkelt vastu paljukordsele Eesti meistrile Tallinna Florale. Pildil olevas nurgalöögi olukorras on teistest kõrgemale kerkinud tänavuseks hooajaks Floraga liitunud kogenud Eesti koondise keskkaitsja Taavi Rähn.
Oma esimeses meistriliiga mängus hakkas Jõhvi Lokomotiv sitkelt vastu paljukordsele Eesti meistrile Tallinna Florale. Pildil olevas nurgalöögi olukorras on teistest kõrgemale kerkinud tänavuseks hooajaks Floraga liitunud kogenud Eesti koondise keskkaitsja Taavi Rähn. Foto: Matti Kämärä

Jõhvi Lokomotiv kaotas küll oma esimeses Eesti meistriliiga mängus paljukordsele Eesti meistrile Tallinna Florale 1:3, kuid näitas mängupildi poolest, et meistriliigasse pole tuldud peksupoiste rolli. 

Lokomotivi peatreener Viktor Nesternko ütles, et on oma meeskonna debüüdiga Eesti tippliigas rahul. "Mul on hea meel, et mängijad tegutsesid julgelt ega löönud nimeka vastase ees kartma. Muidugi on Flora taseme poolest meist tugevam, kuid mängupilt oli küllaltki võrdne. Me ei jäänud neile palju alla ja parema õnne korral oleks võinud ka tulemus meile soodsam olla," sõnas Nesterenko.

Mitmed põhimängijad puudu

Ta märkis, et kui mängu järel tundus talle oma meeskonna esituses paremana esimene poolaeg, mis lõppes 0:1 kaotusseisuga, siis hiljem kohtumist videost üle vaadates leidis positiivseid külgi ka teisest poolajast. "Esimesel poolajal oli väga hea mängijate emotsionaalne häälestus, ent samas esines platsil üksjagu üksteise mittemõistmist, mis on ikka esimestele mängudele omane. Seevastu teisel poolajal tegutseti juba taktikaliselt märksa küpsemalt ja see rõõmustas mind eriti," rääkis ta.

Nesterenko sõnul muutis Lokomotivi olukorra keerukamaks ka see, et neli põhikoosseisu mängijat, kellega viimastel nädalatel on kokku harjutatud, pidid avamängust kõrvale jääma. Põhiväravavaht Valeri Smelkov oli vigastatud, noor poolkaitsja Kevin Kaivoja haigestus. Üleminekuga seotud paberite kordaajamist ootab veel Kongo jalgpallur Preche Mboungou, kes eelmisel hooajal esindas Tartu Tammekat.

Küll aga oli Lokomotivi eest platsil 17aastane Svjatoslav Jakovlev, kes on mitu aastat treeninud Peterburi Zenidi noortemeeskonnas ja esindanud ka Eesti noortekoondist. "Ta on väga perspektiivikas mängija," sõnas Nesterenko, kes lisas, et usubki eelkõige noortelt, kaasa arvatud Kevin Kaivojalt ja Nikita Volkovilt, suurt edasiminekut.

Ajalooline värav

Flora pääses esimesel poolajal juhtima Rauno Alliku väravast, kes kasutas ära segaduse Lokomotivi kaitseliinis ja suutis üksinda kolmest kaitsjast palliga mööda mängida ning palli väravasse saata. Teisel poolajal saatis Kevin Aloe palli värava ettenurka. 76. minutil sündis aga Lokomotivi ajalooline esimene värav meistriliigas. Selle autor oli kogenud kaitsja Aleksandr Zahharenkov, kes suunas karistuslöögist tulnud palli peaga väravavõrku. Kolmanda värava lõi Flora penaltist.

Flora peatreener Norbert Hurt tunnistas Soccernetile, et mängu algus polnud kõige lihtsam. "Jõhvi mängis täiesti korralikku mängu. On näha, et nad teavad, mida palliga teha, aga neil jäi jõust puudu. Esimesel poolajal saime juba mängu rohkem enda kätte ja teisel poolajal domineerisime korralikult," tõdes ta.

Kohtumist jälgis Ahtme gümnaasiumi staadionil ligikaudu paarsada pealtvaatajat. Umbes teist sama palju inimesi, kes ei raatsinud osta üheeurost piletit, jälgis mängu aia tagant.

6:0 võidule vaatamata polnud Ratnikov rahul

Kuigi Sillamäe Kalev sai meistriliiga avakohtumises võimsa 6:0 võidu Tallinna Kalevi üle, ei olnud peatreener Sergei Ratnikov sugugi lahke oma mängijaid kiitma.  

"Esimese poolajaga olen enam-vähem rahul," ütles ta mängu järel Soccernetile, lisades, et enne järgmist kohtumist mulluse meistri Levadiaga tuleb Sillamäel oma mängus korrektiive teha. "See ei olnud see mäng, mis annab meile võimaluse võita Levadiat."

Sillamäe kasuks lõi kaks väravat Vjatšeslav Zahhovaiko. Oma esimese värava Eesti meistriliigas sai kirja enne tänavust hooaega meeskonnaga liitunud ründaja Jaroslav Kvassov. Tänavuse väravate skoori avasid ka Jevgeni Kabajev ja Daniil Ratnikov. Üks värav läks kirja Tallinna Kalevi omaväravana. 

Avamängus pidi Sillamäe Kalev läbi ajama mitme tänavu talvel meeskonnaga liitunud uue mängijaga. Nii näiteks ei saanud platsile joosta kaitsja Igor Tšeminava, kelle mängijaõiguste ületuleku tingimuste osas polnud Kalev veel jõudnud kokkuleppele tema endise klubi - kuulsa Peterburi Zenidiga.

Samuti ei osalenud laupäevases mängus ka Eesti koondise eest 23 mängu pidanud äärekaitsja ja aastaid Taanis mänginud Andrei Sidorenkov, kelle ühinemisest kodulinna meeskonnaga anti teada alles reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles