Sillamäe Kalev säilitas veenva võiduga liidrikoha

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Punkti Sillamäe ülekaalukale võidule pani Jaroslav Kvassov (nr 17), kes tegi täpse pealöögiga seisuks 5:0. Sel hooajal Kaleviga liitunud 22aastane ukrainlane on läinud iga mänguga üha paremasse hoogu ja kuue kohtumisega on tal kirjas juba neli väravat.
Punkti Sillamäe ülekaalukale võidule pani Jaroslav Kvassov (nr 17), kes tegi täpse pealöögiga seisuks 5:0. Sel hooajal Kaleviga liitunud 22aastane ukrainlane on läinud iga mänguga üha paremasse hoogu ja kuue kohtumisega on tal kirjas juba neli väravat. Foto: Matti Kämärä

Sillamäe Kalev alistas laupäeval koduväljakul suuremate probleemideta 5:0 Tartu Tammeka ja säilitas Eesti meistrisarjas liidrikoha, kus meeskond pole üksi ühelgi varasemal hooajal olnud.

Mitme põhimängijata Sillamäel mänginud  Tartu Tammekast käis Kalevi vägi ilmselgelt üle. Kuigi head väravavõimalused tekkisid järjest avaminutitest peale, pidid Kalevi tulised ja valjuhäälsed poolehoidjad esimese tabamuseni 24 minutit kannatust varuma. Siis avas teist mängu järjest värava löönud Stanislav Murihhin mänguskoori. Peagi tuli värav ka teiselt leegionärilt Jaroslav Kvassovilt. Lõplikult murti Tartu meeskond teise poolaja alguses, kui Vjatšeslav Zahovaiko tegi seisuks 3:0.

Sillamäe meeskond valitses kindlalt ka  teist poolaega ja publik sai näha veel kaht väravat: autorid Nikolai Mašitšev ja veel kord Kvassov.

Kuus tähtsat mängu jutti

Zahovaiko sõnul on sellise mängu põhjal Kalevi meeskonna praegust seisu raske hinnata. "Kogu austuse juures Tammeka vastu ei ole nende puhul siiski sel hooajal tegu tugeva meeskonnaga. See oli meile suhteliselt kerge mäng," tunnistas ta, lisades, et tabeli tipus on küll rõõmustav olla, ent terve hooaja seisukohast ei tähenda see veel midagi.

Selle kohta, kuivõrd konkurentsivõimeline on Sillamäe Kalev võitluses tänavu eesmärgiks seatud meistritiitli pärast, peaks selgema pildi andma järgmised kuus mängu, mil mängitakse kahel korral nii Paide, Nõmme Kalju kui Floraga. "Need mängud põhirivaalidega näitavad meie tõelist taset," tõdes Zahovaiko.  "Arenguruumi jätkub meil kõvasti. Me ei ole veel vajalikku stabiilsust üles leidnud. Aga põhiline on, et me seejuures ikkagi võidame."

Ka Kalevi peatreener Sergei Ratnikov tõdes, et kuigi mängu skoor oli igati positiivne ja vastastel ei lubatud  midagi korda saata, ei ole meeskonna mängu kvaliteet veel päris selline, nagu tahaks. Peatreener sooviks näha mängijaid platsil tegutsemas nagu eelmise hooaja lõpus, mil alistati järjest kindlalt mitmed meistrisarja favoriidid. "Sellist mängu praegu veel ei ole. Kõige rohkem probleeme on söödutäpsusega. Ma arvan, et see tuleneb ka väljakust. Loodan, et kui läheme muru peale, siis tuleb praaki vähem ette," arvas ta.

Muruväljaku ootus

Muruväljakul mängimist ootab kannatamatult ka Zahovaiko.  "See kunstmurul mängimine on minule kahjuks kindel tervise lõhkumine," ütles viimastel aastatel pidevalt jalavigastustega maadlev ründaja. Kui ilm vähegi lubab, peaks ülejärgmisel laupäeval kavas olev mäng tunamulluse meistri Nõmme Kaljuga toimuma Sillamäel juba muruplatsil. Töö selle nimel igatahes käib. Isegi Tammekaga peetud mängu ajal rullis traktor Sillamäe Kalevi peaväljakut.

Sergei Ratnikov loodab, et Kalevi väravaterohked võidud viimastes voorudes lisavad meeskonnale enesekindlust tähtsa kuuemängulise seeria eel. Järgmises mängus peaksid rivis olema nii meeskonna suurim väravakütt Daniil Ratnikov, kes sai "puhkepäeva" eemaldamise tõttu liigse sõnapruukimise eest eelmises mängus Lokomotivi vastu, ja neljapäeval trennis kerge vigastuse saanud äärepoolkaitsja Jevgeni Kabajev.

Tagasi üles