Lokomotiv sai lõpuks silma pähe

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeval olid nii Lokomotivi klubi juhid kui treenerid valmistamas Jõhvi staadioni väljakut ette kolmapäevaseks karikasarja mänguks.
Esmaspäeval olid nii Lokomotivi klubi juhid kui treenerid valmistamas Jõhvi staadioni väljakut ette kolmapäevaseks karikasarja mänguks. Foto: Matti Kämärä

Esimest aastat Eesti meistriliigas mängiv Jõhvi Lokomotiv teenis kuue kaotuse järel lõpuks esimese punkti, mängides Tartus 1:1 viiki sealse Tammekaga.

Jõhvi klubil ei jäänud ka võidust palju puudu. 23. minutil avas meeskonna üks kogenumaid mängijaid Maksim Bazjukin iluväravaga skoori. Ta peatas rinnaga osavalt palli ja lennutas selle otse õhust ligikaudu 20 meetri kauguselt maapõrkega väravanurka.

Võit oli lähedal

Lokomotiv domineeris esimest poolaega ja oli lähedal ka eduseisu kasvatamisele. Kuigi teisel poolajal kasvas Tammeka surve ja mäng kandus üha sagedamini Jõhvi meeskonna väljakupoolele, püsis eduseis 73. minutini. Siis suutis nurgalöögi järel Lokomotivi värava ees tekkinud segaduses Tammeka kapten Jürgen Lorenz palli Jõhvi väravavõrku koksata.

Lokomotivi peatreener Viktor Nesterenko tõdes, et rääkis küll vaheajal oma mängijatele, et tuleb jätkata sama agressiivset pressingut nagu esimeselgi poolajal, ent ikkagi vajuti teisel poolajal liialt oma väljakupoolele. "Küllap andis tunda, et me polnud üheski varasemas meistriliiga mängus eduseisus veel olnud. Kolm punkti olid tõepoolest lähedal, kuid peame tundma heameelt ka viigi üle. See on ikkagi meie esimene punkt, mis annab kogu meeskonnale enesekindlust ja näitab, et me pole meistriliigas mingid peksupoisid," sõnas ta.

Kalev kasvatas edu

Meistriliigas liidrikohta hoidev Sillamäe Kalev kasvatas võõrsil saadud kindla 3:0 võiduga Paide üle edu kolmele punktile, kuna senine lähim jälitaja Infonet jäi alla Levadiale.

Kui eelmisel hooajal jäi Kalev esimeses ringis Paidele üllatuslikult alla, siis seekord valitseti mängu avaminutitest alates. Maksim Paponov avas skoori juba 3. minutil ning hiljem kasvatasid eduseisu Vjatšeslav Zahhovaiko ja Jaroslav Kvassov.

Sillamäe veenvat ülekaalu näitas ka pealelöökide arvu suhe 16:7.

Kindlale võidule vaatamata polnud Sillamäe peatreener Sergei Ratnikov rahul, et meeskond eriti esimesel poolajal palju söödupraaki tegi. "Poolajapausil lugesin meestele sõnad peale, et kui lihtsaid sööduvigu vältida, siis saab mängu olema küll ja veel, ning nii oligi - millegi muu aadressil polnud mul midagi halba nende kohta öelda," sõnas ta Soccernetile.

Kalevil on meistrisarja liidrina nüüd 17 punkti ning edu lähimate jälitajate Tallinna Flora ja Nõmme Kalju ees kolm punkti. Kaljuga läheb Sillamäe eeloleval laupäeval vastamisi oma koduväljakul ja sellest tõotab tulla selle kevade üks põnevamaid vutilahinguid Ida-Virumaal.

Nõmme Kalju sai laupäeval küll 2:1 võidu tabeli tagumisse poolde kuuluva Tallinna Kalevi üle, ent tunamulluse Eesti meistri peatreener Igor Prins tõdes, et kui meeskond mängib sama kehvalt ka Sillamäel, lüükse neil puur kiiresti palle täis.

Narva Trans esitas südi vastupanu Tallinna Florale, ent pidi siiski pealinnast tagasi sõitma tühjade pihkudega, kuna Eesti koondise keskkaitsja Taavi Rähni peaga löödud värav jäi kohtumise ainsaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles