Jalgpallitreenerite pead lendavad

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Ratnikov.
Sergei Ratnikov. Foto: Matti Kämärä

Vallandamisoht ripub jalgpallimeeskonna peatreeneri pea kohal alati - Sillamäe Kalevi ja Jõhvi Lokomotivi näitel pole vahet, kas klubi on parajasti turniiritabeli esimene või viimane. 

Eelmisel kevadel Sillamäe Kalevit tüürima asunud Sergei Ratnikovi eestvedamisel on meeskond teinud aastaga muljet avaldava arengu. Hooaja lõpuks võimsasse hoogu läinud ja ilusat jalgpalli näidanud Kalev võitis Tallinna Flora nina ees pronksmedalid.

Segased lood Sillamäel

Sel hooajal tõusis Ida-Viru meeskond koguni meistrisarja liidriks ja säilitas selle koha isegi pärast hooaja esimest kaotust Nõmme Kaljule 0:3. Ometigi piisas ka ühest kaotusest, et panna klubis kired lõõmama ja lüüa peatreener Sergei Ratnikovi tool kõikuma.

Eile jõudis avalikkuse ette teade, et esmaspäeva õhtul vallandas klubi president Aleksandr Starodubtsev Ratnikovi peatreeneri kohalt ja määras ta klubi spordidirektoriks. Seda kinnitasid Põhjarannikule mitmed allikad.

Starodubtsev ise eitas aga eile õhtul Ratnikovi lahtilaskmist. "Jah, viimase mängu arutelu ajal läksid emotsioonid natuke keema ja ütlesime üksteisele teravusi. Kuid treenerite osas pole mingeid muutusi toimunud. Ratnikov rääkis küll ise, et ta tervis pole kõige parem, aga praegu on ta peatreener edasi," kinnitas klubi president.

Küsimusele, kas Ratnikov juhendab meeskonda ka laupäeval Tallinnas toimuvas kohtumises sealse Flora vastu, vastas Starodubtsev, et ilmselt küll. "Kuid täpsemalt oskan öelda neljapäeval või reedel," sõnas ta.

Sergei Ratnikov ei soovinud klubis toimuvast eile rääkida, tõdedes vaid, et olukord on praegu väga segane.

Pinged presidendi ja peatreeneri vahel võisid tekkida sellest, et viimane oli kriitiline viimases mängus Sillamäe Kalevi väravavahi, presidendi poja Mihhail Starodubtsevi suhtes, kelle ilmselgete eksimuste tõttu õnnestus Nõmme Kaljul lüüa kaks väravat. "Väravavaht eksis tõesti, aga mida kaitsjad sel hetkel tegid?" oli jällegi Aleksandr Starodubtsev rahulolematu meeskonna tegutsemisega.

Võimalik, et peatreeneri vahetamise mõte oli klubi juhtkonnas juba varem sündinud, sest väidetavalt oli laupäevast mängu Sillamäe staadionil jälgimas ka uus peatreenerikandidaat.

Sillamäe Kalevi fännid väljendasid eile klubi kodulehe foorumis üksmeelset arusaamatust ja pettumust Ratnikovi võimaliku vallandamise pärast.

Segasevõitu on lugu ka Eesti koondise äärekaitsja Andrei Sidorenkovi lahkumise tõttu Sillamäe Kalevist. Aleksandr Starodubtsev sõnas esmaspäeval, et tema teenetest loobuti, kuna jalgpallur polnud loodetud tasemel. Sidorenkov ise tunnistas eile Õhtulehele, et tegelik põhjus oli tema keeldumine osaleda duublite mängus. Starodubtsev kinnitas eile seda. "Tõepoolest, selline asi oli. Mängijad peavad klubi huvidega arvestama. Selles osas ei ole meil kavas kellelegi erandeid teha," sõnas ta.

Eelseisvas kohtumises Floraga ei saa Sillamäe eest mängida eelmises mängus punase kaardi saanud keskkaitsja Mindaugas Bagužis ja vigastatud Vjatšeslav Zahhovaiko ning Stanislav Murihhin.

Lokomotiv saab uue treeneri

Meistriliigas viimasel kohal olev Jõhvi Lokomotiv ütles eile töökoha üles peatreener Viktor Nesterenkole. Klubi juht Sergei Ivanov sõnas, et on talle tänulik tehtud töö eest, mis võimaldas meeskonnal tõusta meistriliigasse, kuid nüüd on edasi minekuks vaja uut värskust nii mängu ülesehitamise kui taktika osas. "Meid ei rahulda ei meeskonna  tulemused ega mäng," sõnas Ivanov, kelle sõnul sai otsustavaks piisaks 0:1 allajäämine karikasarja veerandfinaalis tugevuselt kolmanda liiga meeskonnale, HÜJK Emmastele.

Ivanovi sõnul tuleb uus peatreenerikandidaat Peterburist ja on olnud tööl sealse Zenidi jalgpalliakadeemias. "Ma ei ütle praegu ta nime, sest me esitleme teda alles kolmapäeval meeskonnale ja siis selgub, kas ta jääb meile või mitte," ütles ta.

Reedel jäi Lokomotiv koduväljakul 0:4 alla mullusele meistrile Tallinna Levadiale. Kaheksast mängust on Jõhvi meeskond saanud seitsme kaotuse kõrvale vaid ühe viigi. Laupäeval mängitakse Paides sealse linnameeskonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles