Kaotus Florale kukutas Sillamäe viiendaks

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teist mängu järjest Sillamäe Kalevit peatreenerina juhendanud 73aastase Vadim Dobiža olukord pole kadestusväärne - mitmed põhimängijad on vigastustega rivist väljas, varumeeste pingil aga neile väärilisi asendajaid väga napilt.
Teist mängu järjest Sillamäe Kalevit peatreenerina juhendanud 73aastase Vadim Dobiža olukord pole kadestusväärne - mitmed põhimängijad on vigastustega rivist väljas, varumeeste pingil aga neile väärilisi asendajaid väga napilt. Foto: Matti Kämärä

Kaks vooru tagasi Eesti meistriliigas liidrikohal olnud Sillamäe Kalev kukkus pärast 1:2 kaotust koduväljakul Tallinna Florale viiendaks.

Kuigi punktivahed pole suured, kärbib Sillamäe meeskonna edasisi väljavaateid mängijate põud. Teist mängu järjest Kalevit peatreenerina juhendanud Vadim Dobiža sõnul oli paras peavalu, kuidas saada kokku 11 enam-vähem ühtlasel tasemel mängijat, keda Flora vastu lahingusse saata.

Haige Ratnikov lõi värava

Mitmete põhimängijate "laatsareti" poole oli liikumas ka Kalevi üks aktiivsemaid mängumehi Daniil Ratnikov, keda Dobiža valikus avavile hetkeks polnud. Treener selgitas hiljem, et jättis Ratnikovi algrivistusest välja tema haigestumise tõttu. "Leppisime kokku, et ta teeb soojenduse ära ja kui ta tunneb, et suudab mängida, vahetan ta varakult platsile," rääkis Dobiža.

41. minutil mängu sekkunud Ratnikov oli taas oma meeskonna üks paremaid. Teravuste loomise kõrval lõi ta 86. minutil ka värava, juba kuuenda sel hooajal.

Ent selleks hetkeks oli mängu saatus suures osas juba otsustatud. Mitte Kalevi, vaid Flora kasuks, kes juhtis 2:0.

Treener ei jõudnud jõhkrutsejat välja vahetada

Lisaks oli Kalev jäänud platsile kümnekesi. Maksim Paponov sõitis 79. minutil jõhkralt sisse Flora mängijale Martin Kasele, kes ei vallanud tol hetkel palligi. Punane kaart oli sellise käitumise eest vältimatu karistus. Kalev on sel hooajal juba neli mängu lõpetanud kümnekesi.

Paarkümmend minutit varem oli Paponov oma frustratsiooni välja elades korra juba pääsenud kollase kaardiga. Hoop mõned minutid varem Flora teise värava löönud Albert Prosa jala pihta tõi kaasa selle, et meistriliiga tänavuse hooaja suurim väravakütt kanti platsilt ära kahe mehe vahel. Samamoodi toimetati ta pärast mängu ka riietusruumist Flora bussi.

Dobiža tunnistas, et Paponovil on vahel oma emotsioonide ohjeldamisega tegu. "Nägin, et ta hakkab üle keema, ja tahtsin ta Volkovi vastu välja vahetada, aga ei jõudnud - enne teenis ta punase kaardi ära," sõnas treener, kel on sel laupäeval toimuvas mängus Nõmme Kaljuga nüüd seetõttu veel üks põhimees puudu.

Maehara - nõrgim lüli

Vihmahoogudes ja märjal murul toimunud mängu esimesel poolajal püsis pall suurema osa ajast keskväljal. Kalevil olid mõned võimalused isegi rohkem, kus parema õnne korral võinuks värava välja võluda.

Poolaja lõpuminutitel õnnestus aga Prosal vasakul äärel üle mängida Sillamäe jaapanlasest kaitsja Maehara ja anda hea tsenderdus värava ette. Seal ei suutnud Sillamäe kaitsjad kuidagi palli minema lüüa ja Beglarišvili kõksas palli mõne meetri pealt võrku.

Teise poolaja alguses ajasid Prosa ja Beglarišvili kiirete söötudega taas Maehara omadega puntrasse ning väravavaht Lavrentjeviga silmitsi jäänud Prosa põrutas palli tugeva löögiga väravasse.

"Maehara osutus täna meie nõrgimaks lüliks," tõdes Dobiža, kes jaapanlase pärast teist väravat ka platsilt ära kutsus.

Pinget viimaseks viieks minutiks

Tema hinnangul sai Kalevile selles mängus saatuslikuks ka oma väravavõimaluste kasutamata jätmine. "Kui Kvassov või Kabajev oleks esimesel poolajal oma võimalused ära löönud, siis oleks mäng hoopis teises suunas läinud. Mängupildi põhjal väärinuksime täna vähemasti viiki," arvas Dobiža.

Positiivse poole pealt tõi ta esile, et meeskond ei andnud alla ka pärast Paponovi punast kaarti. "Mängijates ärkas sportlik tahe ja kümnekesi mängiti vaat et isegi paremini," tõdes ta.

Nurgalöögi järel löögile pääsenud Daniil Ratnikovi värav tõi viimasteks minutiteks mängu taas pinget, ent viigipunkt jäi siiski kättesaamatuks.

Flora peatreener Norbert Hurt rääkis, et meeskond võttis riski, panustades selles mängus julgelt lühikestele söötudele. "Teadsime, et märg väljak sellist mängu ei soosi, aga samas teadsime sedagi, et Sillamäe vastu polnuks hea ka kiirrünnakute peale välja minna. Pidime suutma rohkem palli hoida ja meeskond tuli sellega edukalt toime," sõnas ta, pidades oluliseks, et erinevalt eelmisest mängust suutis seekord kompaktsemalt tegutsenud Flora võita ka enamiku teisi palle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles