Tuntud triatleet jagas näpunäiteid Narva energiajooksuks valmistujatele

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triatleet Aleksandr Latin teeb soojendusharjutusi koos Narva jooksuhuvilistega, kes valmistuvad Narva energiajooksuks.
Triatleet Aleksandr Latin teeb soojendusharjutusi koos Narva jooksuhuvilistega, kes valmistuvad Narva energiajooksuks. Foto: Ilja Smirnov

Eesti triatleet Aleksandr Latin satub kodulinna Narva harva. Harrastussportlased ühendusest Jookse Targalt, kes valmistuvad 15. juunil toimuvaks Narva energiajooksuks, võtsid tal nööbist kinni ja kutsusid näidistreeningut pidama.

20. mail spordihuvilistega toimunud kohtumisel näitas Latin soojendusharjutuste kompleksi ning rääkis efektiivse jooksu alustest. Tol õhtul suuri sõnu ei tehtud, vaid rohkem liigutati.

Püüab olümpiapiletit

Narva triatleet alustab tänavu mais ettevalmistust, pääsemaks 2016. aasta olümpiamängudele, mis toimuvad Brasiilias Rio de Janeiros. Tegu on väga keerulise ja vastutusrikka kahe aastaga, võttes arvesse asjaolu, et nelja aasta eest jäi katki Latini teekond Londoni olümpiale.

Maailmatasemel triatlonitreeningud ja kvalifikatsioonivõistlused toimuvad kõikjal maailmas, ka kõige palavamates riikides. Lõppematute lendude ja ringirändamiste jadas leidis Latin end mõneks ajaks taas Eestist, põigates ka Narva vanematekoju. Pole veel täpselt teada, mis ees ootab - kas Ameerika, Mehhiko või meistrivõistlused ja treeningud Euroopas.

Julgustas triatloni proovima

Triatlon koosneb teadupärast ujumisest, jalgrattasõidust ja jooksust. Latin kinnitas, et selline kompleks võimaldab organismi väga harmooniliselt treenida ja arendada.

"Ma soovitan kõigil proovida. See on väga huvitav spordiala ka harrastajatele, sest ainult jooksmine võib pikapeale ära tüüdata. Mitmekesisus ongi see, mis mulle triatloni juures meeldib. Samas võtab see rohkem aega ning on ka rahaliselt kulukas," rääkis Latin Põhjarannikule pärast rahvatreeningu lõppemist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles