Lokomotivi peatreener püsis ametis vaid veidi üle kuu

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Tihhomirov tõi Lokomotivi mängu värskust, ent paraku jäi tema aeg Jõhvis väga lühikeseks.
Aleksei Tihhomirov tõi Lokomotivi mängu värskust, ent paraku jäi tema aeg Jõhvis väga lühikeseks. Foto: Matti Kämärä

Aprilli lõpus Jõhvi Lokomotivi peatreeneriks tulnud Aleksei Tihhomirov lahkus selle nädala alguses tagasi oma kodulinna Peterburi. 

Lokomotivi klubi juht Sergei Ivanov sõnas, et Tihhomirov läks minema, kuna talle pakuti taas tööd kuulsa Peterburi Zenidi noorteakadeemias.

Rahumeelne lahkuminek

"Meil õnnestus ta enda juurde saada sel ajal, mil ta oli parajasti tööta. Nüüd, kus ta sai uue pakkumise, oli meil keeruline sellega konkureerida. Pealegi elavad tal naine ja lapsed Peterburis ja loomulikult ei tahtnud ta lasta käest võimalus teha tööd oma pere läheduses," rääkis Ivanov.

Samas lükkas Ivanov ümber Soccernetis levinud info, et Tihhomirovi lahkumise põhjuseks olid erimeelsused klubi juhtidega rahaküsimustes. "Meil polnud temaga mingeid rahalisi probleeme. Läksime lahku rahumeelselt ja jääme sõpradeks," kinnitas Ivanov.

Küll aga oli tema sõnul Tihhomirovi ootamatu lahkumine mitmetele mängijatele paras šokk. "Ta kohanes siin kiiresti ja tema juhendamisstiil meeldis paljudele mängijatele. Tundsime kõik, et lühikese aja jooksul tegi meeskond tänu temale sammu edasi," ütles ta. "Mängijad elavad sellise hea treeneri lahkumist raskelt üle, ent rääkisime teisipäeva õhtul koosolekul, et kasutame kõik temalt õpitu maksimaalselt ära ja liigume edasi."

Tihhomirovi juhendamisel pidas meistriliiga uustulnuk kuus mängu ja sai nelja kaotuse kõrval ka kaks viiki. Eriti hinnaline oli 1:1 viik meistriliiga tippu kuuluva Tallinna Infonetiga. Seevastu lähikonkurendi Tartu Tammeka vastu libises  võit käest alles lisaminutitel sisselastud penalist.

Peterburi treener tuli Lokomotivi lootsiks aprilli lõpus, mil klubi juhid ütlesid koha üles Riia treenerile Viktor Nesterenkole, kelle eestvedamisel tõusis meeskond kahe aastaga teisest liigast meistriliigasse, kus aga hooaja esimene ring ei toonud loodetud punkte.

Ivanovi sõnul hakkab Lokomotivi nüüd juhendama senine abitreener Andrei Škaleta. "Me ei otsi praegu väga aktiivselt uut treenerit. Anname võimaluse Andreile. Ta on kohalik poiss. Tunneb mängijaid hästi. Meeskonna põhiülesanne selleks hooajaks on endine − jääda püsima meistriliigasse," sõnas Ivanov.

Otsitakse uusi mängijaid

20. juunist avaneb mängijate üleminekuaken ja uusi jalgpallureid tahab oma ridadesse leida ka Lokomotiv. "Mõne võõrmängija saadame koju tagasi. Otsime ühte ründajat ja kaitsesse tahaksime saada ühte kogenud mängijat, kes suudaks juhendada noori. Kaitseliinis on meil praegu kõik noored poisid ja kogemuste puudumise tõttu tuleb püüdlikkusele ja mängutahtele vaatamata sisse rumalaid eksimusi," rääkis klubi juht.

Kevadel kuulutas Lokomotiv välja avaliku rahakogumiskampaania, et saada kokku 15 000 eurot, mis on vajalik jalgpallimuru tasandamistöödeks.  Ivanovi sõnul soovitud summat kokku saada ei õnnestnud, kuid kampaania eesmärk oli eelkõige probleemile tähelepanu juhtimine.

"Oleme saanud jalgpallimuru oma jõududega küllaltki heasse seisukorda. Säästame väljakut mängudeks ja treenime praegu enamasti Kohtla-Järvel. Kuid väljaku lainelisusest vabanemiseks on vaja teha suuremamahulisi töid," ütles Ivanov, lisades, et loodab muru korrastamiseks saada toetust ka Jõhvi vallavalitsuselt, kuid seal toimuva võimuvahetuse tõttu on praegusel segaduste ajal keeruline kellegagi kokkuleppeid saavutada.

Esmaspäeval peab Lokomotiv tähtsa mängu Tallinnas sealse Kaleviga, kes on üks põhikonkurente heitluses liigasse püsima jäämise pärast. Praegu on Kalev 6 punktiga üheksas ja Lokomotiv kolme punktiga viimane. Mängu otseülekannet saab jälgida Eesti rahvusringhäälingu portaalis err.ee.

Järgmine kodumäng peetakse Jõhvis 14. juunil, mil vastu tuleb Narva Trans.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles