Jõhvi Lokomotivi seis kisub troostituks

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kongolase Preche Amour Florian Mboungou mängud Jõhvi Lokomotivis on selleks korraks mängitud ja 21aastane poolkaitsja loodab jalgpallurina paremat põlve leida mujal.
Kongolase Preche Amour Florian Mboungou mängud Jõhvi Lokomotivis on selleks korraks mängitud ja 21aastane poolkaitsja loodab jalgpallurina paremat põlve leida mujal. Foto: Matti Kämärä

Amatööridest koosneva Jõhvi Lokomotivi väljavaated meistrisarja püsima jääda muutuvad aina hägusemaks − esmaspäeval kaotati 1:2 tähtis mäng lähirivaalile Tallinna Kalevile, peale selle lahkus meeskonnast mitu olulist mängijat. 

Meistrisarjas 3 punktiga viimasel kohal oleva Lokomotivi jaoks oli omamoodi "ellujäämismänguks" esmaspäevane kohtumine Tallinnas sealse Kaleviga. Hooaja esimene võit andnuks võimaluse Kaleviga tabelis ühe pulga peale saada. Kaotus käristanuks vahe eelviimasega juba kuue punkti peale.

Ülekaal jäid võiduks vormimata

Reaalsuseks sai  Lokomotivile halvem variant. 1:0 eduseisu järel kaotati mäng 1:2.

Pärast Aleksei Tihhomirovi lahkumist esimest korda Lokomotivi peatreeneri rollis olnud Andrei Škaleta sõnul on kaotus seda kibedam, et mänguliselt ei jäänud Jõhvi meeskond vastasele sugugi alla. "Esimest poolaega valitsesime ülekaalukalt ja seis pidanuks olema vähemalt 3:0. Kahjuks suutsime viiest-kuuest võimalusest palli väravasse saada vaid ühel korral," sõnas ta.

Jõhvi meeskonna viis 42. minutil juhtima Vitali Kutuzov. Külma dušina tuli aga juba kahe minuti pärast vahetult enne poolajavilet Kalevilt vastuvärav. "See standardolukord oli sisuliselt vastase ainus ohtlik olukord. Meie väravavaht eksis ja see karistati kohe ära," sõnas Škaleta, kes eelistas tolles kohtumises senise põhiväravavahi Valeri Smelkovi asemel postide vahele saata Aleksei Matrossovi, leides, et mõlemad puurivahid on taseme poolest sarnased.

Teisel poolajal mäng võrdsustus. Kui lõpuni oli jäänud kõigest 10 minutit, lõi Gruusia jalgpallur Lasha Omanidze oma teise värava selles mängus ja kindlustas Tallinna Kalevile tähtsas kohtumises võidu.

Andrei Škaleta sõnul jääb Lokomotivi mängijatel puudu kindlusest otsustavates olukordades. "See tuleb sellisel tasemel mängimise kogemuste vähesusest, aga ka sellest, et tööl käivate meestega on keeruline vajalikul määral trenni teha," tõdes ta.

Keerulisele tabeliseisule vaatamata usub peatreener, et meistriliigasse püsima jäämise võimalused pole veel sugugi kadunud ja hooaja teises pooles hakkab meeskond ka rohkem punkte teenima. Selleks tuleb aga lähiajal saada paika stabiilne põhikoosseis, mis on siiamaani nii mängijate vigastuste tõttu kui muudel põhjustel tugevasti muutunud.

Läksid paremaid jahimaid otsima

Peatreeneri lahkumise kõrval on meeskonda laastanud ka mitme olulise mängija äraminek. Juunist alates ei kuulu meeskonda enam 21aastane Kongo poolkaitsja Preche Amour Florian Mboungou, keda Jõhvi meeskonnas kutsuti Maksimkaks. "Ta loodab leida endale uut klubi," tõdes Škaleta.

Sama lugu on 18aastase lootustandva poolkaitsja Svjatoslav Jakovleviga, kes treenis mitu aastat Peterburi Zenidi noorteakadeemias.  Ka temaga ei saa peatreener praegu arvestada, sest noormees käib oskusi näitamas teistes klubides. "Ma ei teagi ausalt öeldes, kus ta praegu on. Kuid minule oli see kahtlemata halb üllatus, et mitu põhikoosseisu mängijat on ära läinud," tunnistas Škaleta, märkides samas, et Lokomotivi-sugusel klubil on ka raske vähegi silmapaistvaid mängijaid enda juurde pikemaks ajaks siduda.

Laupäeval on vastas Trans

Eeloleval laupäeval kell 16 on Lokomotiv Jõhvi kodustaadionil vastamisi Narva Transiga. Vastane on nimekam, ent maadleb samuti sel hooajal suurte probleemidega ja on tabelis kõigest seitsmes. Avaringis põrmustas Trans Jõhvi küll 5:0, lüües selles ühes mängus peaaegu pooled oma selle hooaja senistest väravatest.

Andrei Škaleta sõnul midagi kerget laastatud koosseisuga Lokomotivil Transi vastu oodata pole, ent tegu on mängitava vastasega ja nüüd hakatakse kindlasti paremini vastu kui kevadises mängus. "Meie mängijatele oleks esimene võit väga tähtis psühholoogiline murdepunkt. Oleme sellele mitu korda lähedal olnud, kuid ikka käest lasknud. Loodame, et meie poolehoidjad on kannatlikud, tulevad staadionile ja aitavad meid," sõnas peatreener.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles