Rakvere mehed tegid Jõhvis kõva lärmi saatel lätlastele säru

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heitlikult kulgenud kohtumise pöörasid kollastes särkides Rakvere mängijad neljandas ja viiendas geimis otsustavalt enda kasuks.
Heitlikult kulgenud kohtumise pöörasid kollastes särkides Rakvere mängijad neljandas ja viiendas geimis otsustavalt enda kasuks. Foto: Matti Kämärä

Pühapäeva pärastlõunal käis Jõhvi spordihallis selline möll ja lärm, et seda oli kuulda mikrorajooni servadeski − tegu oli näitliku õppetunniga, kuidas võrkpallis mängule kaasa elatakse.

Ida-Virumaal pole juba paarkümmend aastat olnud võrkpallimeeskonda, kel Eesti paremate hulka asja oleks. Jõhvi spordihalli toodud Eesti-Läti ühisliiga kohtumine Rakvere võrkpalliklubi ja Daugavpilsi ülikooli vahel oli harv võimalus Ida-Virumaal kaeda, kuidas tänapäeval tippvõrkpalli mängitakse.

Kaasaelamise koolitus

Sportliku poole kõrval pakkusid omaette vaatemängu ka mõlema meeskonna Jõhvi saabunud fännid, kes tulihingeliselt omadele kaasa elasid. Lätist saabus paarkümmend toetajat ja Rakverest veel rohkemgi, lisaks veel tantsutüdrukute toetusrühm. Üheskoos tehti lakkamatult paukunud trummide ja mitme pasunaga põrgulärmi.

Üks aktiivsemaid kaasaelajaid oli riigikogu liige ja endine siseminister Marko Pomerants, kes kord oli mängijaid ergutamas Rakvere meeskonna pingi juures ja siis jälle tribüünil.

Pomerants on ka Rakvere võrkpalliklubi asutaja. "See tähendab, et kleebin plakateid, taon trummi, olen helimees või otsin klubile raha. Platsil ei ole mängijana ise käinud, aga kõik ülejäänud asjad, mis klubi juures on vaja teha, on saanud tehtud," sõnas ta, lisades, et ühe spordiklubi tegevuse korraldamine ongi suures osas kogukondlik ja vabatahtlik ettevõtmine.

Ka ühe mängu Jõhvi toomine oli suuresti Pomerantsi mõte. "Meil on Ida-Virumaal kaks toetajat − Maagi Piimatööstus ja VKG. Tahtsime selle eest midagi Ida-Virumaa inimestele vastu pakkuda," sõnas ta.

Oluline sündmus oli, et pühapäevases kohtumises sai Rakvere võrkpalliklubi eest esimest korda platsile 16aastane narvalane Dmitri Korotkov. "Ma usun, et seda noormeest ootab võrkpallis suur tulevik," sõnas Pomerants.

Põnev mäng

Jõhvi publik sai pühapäeval osa põneva süžeega enam kui kaks tundi kestnud mängust. Daugavpils võitis esimese geimi 25:22. Teises geimis oli jällegi  Rakvere selgelt parem − 25:17 − ja kolmandaski geimis tundus mäng nende kontrolli all olevat. Ent kui geimivõit näis olevat vaid vormistamise küsimus, tulid lätlased neljapunktilisest kaotusseisust välja ja võitsid 26:24.

Neljanda geimi algus ei tõotanud samuti Rakverele midagi head, ent siis tehti mängus otsustav pööre. Geimivõit tuli 25:17 ning viimases, otsustavas vaatuses Daugavpilsil enam püssirohtu polnud − Rakvere võitis 15:6 ja kogu mängu 3:2. Rakverele oli see sel hooajal teine võit.

Kohtumist jälginud põlevkivikuninga ja suure võrkpallientusiasti Väino Viilupi sõnul tuleb ikka kohal olla, kui selline mäng koju tuuakse. "Jõhvi jaoks on see muidugi sündmus! Mul oli seda väga huvitav vaadata − ma olen ju ise eluaeg seda mängu mänginud. Aga natuke nõrgavõitu oli see mäng. Rakvere on ju Eestis kõigest neljas-viies meeskond," lausus maksimalismi ja teravate ütlemiste poolest tuntud Viilup.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles