Lokomotiv kaitseb laupäeval kohta meistriliigas

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi Lokomotivil seisab laupäeval ees kogu hooaja lõpueksam. Allajäämine Viljandi Tulevikule tähendaks põrumist ja tagasikolimist esiliigasse.
Jõhvi Lokomotivil seisab laupäeval ees kogu hooaja lõpueksam. Allajäämine Viljandi Tulevikule tähendaks põrumist ja tagasikolimist esiliigasse. Foto: Matti Kämärä

Eeloleval laupäeval saab pärast Ahtmes toimuvat kohtumist Viljandi Tulevikuga selgeks, kas Jõhvi Lokomotiv jääb järgmiseks hooajaks meistriliigasse. 

Läinud pühapäeval toimunud esimene üleminekumäng esiliigas viiendaks, kuid iseseisvatest klubidest (need, kes pole meistriliigas meeskondade duublid) teiseks tulnud Viljandi Tulevikuga jäi 0:0 viiki.

Rahuldab vaid võit

Meistriliigasse püsimajäämiseks tuleb Lokomotivil kell 13 Ahtme gümnaasiumi staadionil algav mäng kindlasti võita.

Lokomotivi abitreener Andrei Škaleta ütles, et meeskonnal on kindel ülesanne laupäeval võita, ent iseasi, kuidas see räsitud koosseisuga õnnestub.

Jõhvi meeskonna põhiprobleemiks üleminekumängudel on 11 terve ja sportlikus vormis oleva jalgpalluri kokkusaamine. Klubi teadvustas alles hiljuti, et üleminekumängudel ei saa kasutada duubelmeeskonna mängijaid. Põhikoosseisu registreeritud 18 jalgpallurist olid aga mitmed aktiivsest jalgpallist juba kevadel ja suvel taandunud ja osa vigastatud.

Esimeseks üleminekumänguks tuligi mitmed nii-öelda pensionile läinud mängijad tagasi kutsuda ja nad kiirkorras taas mängukõlblikuks vormida. "Meie koosseisu ebaühtlus andis esimeses mängus tunda. Mängijate vahel esines liialt palju arusaamatusi. Võitlus käis platsil kõva, kuid midagi ilusat kumbki meeskond näidata ei suutnud. Kuid olime siiski ründavam pool ja loodetavasti paneme koduses mängus oma paremuse maksma ja kasutame tekkivaid väravavõimalusi paremini," sõnas Škaleta.

Ta loodab, et otsustavas mängus saab kaasa teha ka meeskonna suurim väravakütt Aleksandr Nikulin, kes Viljandi mängus vigastuse tõttu varumeeste pingile jäi. Samuti tohib mängida kollaste kaartide tõttu eelmise kohtumise vahele jätnud kaitse tugisammas Deniss Kulikov.

Kodupubliku toetus tähtis

"Niivõrd tähtsas mängus on eriti kaalukas osa kodupubliku toetusel. Loodan, et meile tulevad kaasa elama sajad inimesed, kes peavad oluliseks jalgpallielu arendamist Ida-Viru maakonnakeskuses," sõnas Škaleta.

Jõhvi volikogu spordikomisjoni esimees Teet Enok ei söandanud teha suurt pakkumist selle kohta, kui palju vallavolikogu ja vallavalitsuse liikmeid trummide ja pasunatega sel kogukondlikult tähtsal sündmusel oma meeskonnale staadionile kaasa elama tuleb. "Ma pakun, et kaks inimest tuleb kindlasti. Rohkem ei julge pakkuda. Kahjuks on jalgpalli vahepealsete madalaastate tõttu kadunud ära jalgpalli vaatamas käimise traditsioon," sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles