Lokomotivi meeskond ei pruugi uuel hooajal jätkata

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooaja viimase kohtumise järel surub Lokomotivi eestvedaja Sergei Ivanov kätt meeskonna kaptenil Valeri Smelkovil, kes asub nüüd elama ja tööle Inglismaale. Kas Lokomotiv järgmisel hooajal esiliigas mängib või mitte, peaks selguma uue aasta alguses.
Hooaja viimase kohtumise järel surub Lokomotivi eestvedaja Sergei Ivanov kätt meeskonna kaptenil Valeri Smelkovil, kes asub nüüd elama ja tööle Inglismaale. Kas Lokomotiv järgmisel hooajal esiliigas mängib või mitte, peaks selguma uue aasta alguses. Foto: Matti Kämärä

Üleminekumängudel meistriliigast väljalangenud Jõhvi Lokomotiv ei pruugi järgmisel aastal mängida ka esiliigas, sest vallas ei ole aasta jooksul alustatud nõuetele vastava staadioni rajamist. 

Värskeks märgiks, et Lokomotivi meeskonna tulevik on tume, on fakt, et klubi loobus osalemisest traditsioonilisel aastalõputurniiril, kus mängivad  kõik meistriliiga meeskonnad ja esiliiga paremad.

Staadion ei sobi ka esiliiga jaoks

Lokomotivi eestvedaja Sergei Ivanov tunnistas, et ei näinud mõtet meeskonda sellele turniirile saata. "Mängijatel on praegu puhkus. Pealegi on meil järgmise hooaja suhtes nii palju ebamäärast. Ei ole sugugi kindel, et me esiliigaski mängida saame," tõdes Ivanov.

Ta rõhutas, et probleemiks pole mitte mängijate ega raha, vaid väljaku puudus. "Oma praeguse väljakuga ei lubaks  jalgpalliliit meil mängida ei  esiliiga A- ega isegi mitte B-tasandil. Me põruksime litsentsimisel. See on ilmselge. Meil on  juba mitmel aastal  antud ajapikendust staadioni kordategemiseks. Nüüd oleks juba piinlik minna veel aega juurde küsima, teades, et Jõhvi vallas pole staadioni asjus mingeid arenguid vahepeal toimunud," sõnas Ivanov.

Eesti jalgpalliliidu infrastruktuuri juht Targo Kaldoja rääkis oktoobris Põhjarannikule, et sel hooajal lubati Lokomotivil Jõhvi staadionil mänge pidada vaid eriloal. "Tingimus oli, et klubi asub kiiresti olukorda parandama. Kuid praeguse seisuga pole kahjuks mingisugust arengut toimunud," tõdes Kaldoja.

Jalgpalliliidu peadirektor Tõnu Sirel rääkis mõned nädalad hiljem, et  järeleandmisi võib teha,  kuid kummi ei saa lõputult venitada. "Kui näeme, et juttudele vaatamata midagi ei toimu, siis ei saa mängude pidamiseks enam luba anda," oli Sirel resoluutne.

Volikogu otsust pole

Poolteist kuud tagasi arutas Sirel Jõhvi vallajuhtidega  kunstmuruväljaku rajamist. Nii vallavanem Aivar Surva kui abivallavanem Märt Marits kinnitasid, et vald plaanib Jõhvi gümnaasiumi juurde täismõõtmelise kunstkattega jalgpalliplatsi teha.

Jõhvi spordikeskuse direktor Tiit Tammaru ütles eelmisel nädalal, et jalgpalliväljaku ehitamiseks tehakse ettevalmistusi, kuid esmalt on vaja volikogu poolt poliitilist otsust ja raha eraldust. Väljaku eeldatav maksumus on suurusjärgus 600 000 - 700 000 eurot. Kogu selle summa jaoks valla ühe aasta eelarves allikaid aga  pole.

Volikogu spordikomisjoni novembrikuu istungil käis staadioni üle tuline arutelu, kuid ühtegi otsust ei sündinud. Isegi kui volikogu peaks vajaliku rahasumma kokku saama, on selge, et uue hooaja alguseks nõuetele vastavat väljakut veel pole, sest esialgu pole alustatud projekteerimistki.

Kui juhtub, et Lokomotiv ei saa järgmisel aastal õigust esiliigas mängida, kavatseb klubi jätkata noortetööd ja panna täiskasvanute meeskonna taas kokku siis, kui Jõhvis on nõuetele vastav staadion valminud.

Osa tänavustest Lokomotivi mängijatest proovib ilmselt liituda teiste klubidega. Mõnede paremate vastu on näiteks huvi tundnud Narva Trans. Ülejäänud, kes soovivad tõsisemalt jalgpalli mängimist jätkata, saavad seda teha Kohtla-Järve FC Järves, kes oli tänavu Lokomotivi duubelmeeskond ja tuli lõppenud hooajal esiliiga B-tasandil seitsmendale kohale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles