Laupäeval stardib Kohtla-Järvel kaks jooksuvõistlust

Erik Gamzejev
Copy
Eelmise aasta jooksu start Kohtla-Järvel Prestone kaubamaja juures.
Eelmise aasta jooksu start Kohtla-Järvel Prestone kaubamaja juures. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Eeloleval laupäeval antakse Kohtla-Järvel stardipauk koguni kahele jooksuüritusele: nii Eastmani heategevusjooksule kui Kohtla-Järve - Jõhvi promenaadijooksule. 

Tegu on siiski üsna eriilmeliste rahvajooksudega. Päeva esimeses pooles Kohtla-Järve kultuurikeskuse ümbruses pargis toimuval kohaliku keemiaettevõtte Eastman Specilities korraldataval heategevusjooksul on distantsid lühemad ja põhitähelepanu on pigem osalemisel kui stopperi seieri jälgimisel.

Iga osaleja kohta annetab USA keemiaettevõte 5 eurot laste ravimise toetuseks. Kui kokku peaks tulema näiteks tuhat osalejat, oleks annetuse kogusumma 5000 eurot. Lastele on kavas kolm distantsi: 250 meetrit, 832 meetrit ja 2,2 km. Kõiki üle 16aastasi jooksuhuvilisi ootab ees 4,4 kilomeetri pikkune rada Kohtla-Järve pargis.  

Heategevusjooksul osalemine sobib hästi soojenduseks pisut tõsisematele harrastajatele, kes võtavad õhtul kell 17 ette jooksu Kohtla-Järvelt Jõhvi. 10 km pikkune rada kulgeb peamiselt mööda rattateed Prestone kaubamaja juurest Jõhvi keskväljakule, tehes vahepeal väikese põike ka Kukruse polaarmuuseumi õuele.  Tasasele maale lisavad pisut tõusumeetreid paar silda, mida mööda tuleb ületada maanteed. 

Kohtla-Järve spordiseltsi Kalev korraldatav promenaadijooks on üks pikema traditsiooniga jooksuvõistlusi Ida-Virumaal ja toimub tänavu juba 17. korda. Eri aastatel on joostud nii Kohtla-Järvelt Jõhvi kui ka vastupidi. Sel aastal on finiš Jõhvis kindral Tõnissoni ausamba juures ja eeldatavasti saab jooksjatele Jõhvis viimasel paarisajal meetril osaks tugev kaasaelamine, sest samal ajal toimuvad keskväljakul Jõhvi linnapäeva pidustused. Kiiremad jooksjad peaksid Kohtla-Järvelt Jõhvi jõudma pisut rohkem kui poole tunniga. 

Need, kellele 10 km pikkune jooks liiga pikk tundub, saavad võtta ette ka poole lühema maa. Selleks tuleb kella 17ks sättida end starti Kukruse polaarmõisa juurde. Samal ajal kõlab stardipauk ka 1 km jooksule, mis antakse Jõhvi promenaadil Rakvere ja Tammsaare tänava nurgal. 1 ja 5 km rajale on oodatud ka kõndijad. 

Kui mullu toimus promenaadijooks eriti lämbel laupäeva õhtul, siis sel aastal peaksid ilmaolud olema jooksjatele sobivamad: sooja on oodata 20 kraadi ringis.

Oma mullust võitu on tulemas kaitsma ka Dmitri Aristov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles