600 noort korvpallurit pidasid kolme päevaga 125 matši

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Treener Priit Sternhof jagab õpetussõnu, kuidas vastast üle mängida, HITO/Karjamaa U11 vanuseklassi poistele.
Treener Priit Sternhof jagab õpetussõnu, kuidas vastast üle mängida, HITO/Karjamaa U11 vanuseklassi poistele. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Eelmisest neljapäevast kuni laupäevani hakkasid nii Jõhvi kui ka Kohtla-Järve linnapildis silma pikad noormehed − 26. korda toimunud korvpalliturniiril "Jõhvi/Järve karikas" osales ligemale 600 mängijat 49 võistkonnast Eestist, Lätist ja Venemaalt. 

Kõigi seni toimunud 26 turniiri korraldamisega seotud olnud Priit Käen sõnas, et nii suure osalejate arvuga turniiri korraldamine on siinseid mängusaale ja majutusvõimalusi arvestades võimete piir. Mängud toimusid Jõhvi spordihallis ja vene põhikoolis ning Kohtla-Järve spordihoones ja Maleva põhikoolis Ahtmes. Turniiril osalesid 10-18aastased korvpallurid. 

Raul Rõõmuse ettevõtmise jätk 

Sellist noorteturniiri hakkas korraldama korvpalliklubi HITO president Raul Rõõmus, kes suri eelmise aasta kevadel. Nüüd peeti sama turniiri teist korda tema mälestuseks. "Raul seadis lati kõrgele ja ega me saa seda nüüd allapoole lasta. Tema põhimõte oli, et kõikide vanuseklasside poisid peavad saama omasugustega mängida, ja seepärast ongi osalejate arv nii suur," tõdes Käen.

Tema sõnul poleks sellise turniiri korraldamine mõeldav paljude vabatahtlike abita. "Mõned on võtnud selleks ajaks ka lausa puhkuse ja sõitnud Eesti eri otstest siia, et tulla nendele mängudele näiteks kohtunikuks. Kunda korvpalli eestvedaja Jaak Jalakas on näiteks igal aastal sel turniiril kohal olnud, kas siis oma võistkonna treeneri või kohtunikuna." 

HITO/Karjamaa esindusmeeskond kohtub ameeriklastega 

Kevadel Eesti teises liigas finaali jõudnud ja algavaks hooajaks koha esiliigas välja teeninud HITO/Karjamaa esindusmeeskond ei jäta kasutamata võimalust panna end proovile tugevamas seltskonnas. 

Meeskonna moodustamine oktoobris algavaks turniiriks on Priit Käeni sõnul praegu käsil. "Püüame meeskonda tuua ka mõningaid Ida-Viru juurtega mängumehi, kes elavad mujal ja kes mängisid eelmisel hooajal teistes esiliigas meeskondades. Vaatame, kuidas see õnnestub. Meeskonna kokkupanemisel on eelarve kokkusaamise kõrval põhiline raskus leida sobivaid aegu ühistreeninguteks olukorras, kus mängijad elavad ja töötavad Eesti eri paigus," rääkis ta.

Uue hooaja avamäng on HITO/Karjamaal 15. septembril, kui Jõhvis võõrustatakse ameeriklastest koosnevat Oklahoma meeskonda. Tegu on algavaks hooajaks Euroopast tööd otsima tulevate korvpalluritega, kes püüavad Eestis toimuva turnee ajal silma hakata siinsetele meeskondadele.  

HITO/Karjamaa jõudis kolmes vanuseklassis kolme hulka 

Käeni veetava korvpalliklubi HITO/Karjamaa noortest jõudsid esikolmikusse kolme vanuseklassi poisid. Klassis U15 tuli esimene, U10 teine ja U16 kolmas koht. "Reinar Halliku korvpallikooli omadest olime edukamad," tõi Käen naljaga pooleks esile ka koduse maakondliku rivaliteedi. 

Põhiline on selle turniiri puhul Käeni sõnul anda siiski noortele korvpalluritele enne hooaja algust võimalus võrrelda oma võimeid teiste tugevate omavanuste võistkondadega. "Kui Peterburi ja Riia tugevad korvpallikoolid osalevad siin, siis tulevad siia ka Tallinna ja Tartu noortevõistkonnad. Kokkuvõttes saavad noored päris palju häid mänge tugevate vastastega. Tase on muutumas ühtlasemaks, väga selgelt nõrku võistkondi, kes teistele palju alla jääksid, sel aastal polnud," sõnas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles