Tallinna maratoni läbis 23 idavirulast, Dmitri Aristov tuli Eesti meistrivõistlustel neljandaks

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Tänavu Eesti meistrivõistlustel 3000 meetri takistusjooksus pronkmedali võitnud Dmitri Aristov oli lähedal medali võitmisele ka maratonis.
Tänavu Eesti meistrivõistlustel 3000 meetri takistusjooksus pronkmedali võitnud Dmitri Aristov oli lähedal medali võitmisele ka maratonis. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

23 sitkest idavirulasest, kes sel pühapäeval Tallinna maratoni läbisid, oli kõige kiirem 14ndana finišisse jõudnud Dmitri Aristov. 

Oma elus kolmanda täispika maratoni läbinud 26aastane Aristov pälvis Eesti meistrimeistrivõistluste arvestuses ajaga 2:33.39 neljanda koha. Kuus aastat tagasi joostud isiklikust rekordist jäi klubis Treeningpartner harjutaval kohtlajärvelasel puudu vaid minut ja 38 sekundit. 

Kogu maratoni jooksul stabiilset tempot (3.40 km) hoidnud Aristov tõusis 42,195 km pikkuse jooksu ajal tasapisi pidevalt ettepoole. Kui 10 km järel oli ta 23. kohal, siis finišisse, kuhu esimestena saabusid kuus keenialast, jõudis ta 14ndana. 

Aristov jõudis ligemale 35 kilomeetrit püsida naiste arvestuses kaks esimest kohta saanud keenialannade Pamela Rotichi ja Rebecca Koriri tempos. Lõpukilomeetritel keenialannad kiirendasid ja ületasid lõpujoone Aristovist pisut enam kui minuti võrra varem.

Eesti jooksjatest juhtis pikka aega mitmeminutilse eduga Ida-Virumaalt pärit Ilja Nikolajev, kes sai aga distantsi lõpuosas haamri ja tema kiirus kukkus viimasel seitsmel kilomeetritl järsult. Nikolajev jõudis finišisse ajaga 2:31.44 ehk kaks minutit enne Aristovi.

Tallinna maratoni võitis ajaga 2:12.42 Josphat Leting Keeniast, Eesti meistriks krooniti 7. koha saanud Raido Mitt ajaga 2:26.52.

Idavirulastest sai paremuselt teise aja 3:19.26 Artjom Tambaum (üldarvestuses 266. koht) ja kolmanda aja 3:26.59 Ringo Krilovs (393. koht).

Kõige kiirem Ida-Viru naine oli Natalja Song ajaga 4:07.58 (naiste üldarvestuses 188. koht)

Vaata kõikide maratoni läbinud idavirulaste tulemusi siit. (Valige protokollis elukoha lahtrist Ida-Virumaa) 

Samal päeval Tallinnas joostud poolmaratonil jõudis finišisse 47 idavirulast. Neist kiireim oli ajaga 1.28:10 Sander Osvet (üldarvestuses 126. koht). 

Vaata kõikide poolmaratoni läbinud idavirulaste tulemusi siit. (Valige protokollis elukoha lahtrist Ida-Virumaa) 

Maratoni finišisse jõudis kokku 2158 jooksjat, poolmaratoni läbijaid oli 3390. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles