Narva Trans lõpetas kodupubliku ees hooaja võidukalt

Põhjarannik
Copy
Florast tänavuseks hooajaks laenatud poolkaitsja Joseph Saliste on üks Transi silmapaistvamaid mängijad, kes teenis hooaja eest parima sööduandja auhinna ning skooris ka hooaja viimases kodumängus.
Florast tänavuseks hooajaks laenatud poolkaitsja Joseph Saliste on üks Transi silmapaistvamaid mängijad, kes teenis hooaja eest parima sööduandja auhinna ning skooris ka hooaja viimases kodumängus. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

Narva Transi jalgpallimeeskond võitis meistriliigas viimases kodumängus Tallinna Kalevit 2:0 ja säilitas võimaluse tõusta viimase vooruga kuuendalt kohalt viiendaks. 

Transi väravad eelviimasel kohal oleva Kalevi vastu sündisid teisel poolajal. 64. minutil avas skoori Eduard Golovljov, kes sai kaitseväes ajateenimise tõttu meeskonnaga liituda alles suve hakul. 71. minutil kindlustas edu Floralt tänavuseks hooajaks laenatud Joseph Saliste. 

Et Tartu Tammeka, Narva lähirivaal heitluses viienda koha pärast, üllatas võiduga sel aastal kolmele Tallinna suurklubile kannule jõudnud Paide üle, siis jääb Trans tabelis endiselt kuuendale kohale. 

Tammekal on üks punkt rohkem, ent viimases voorus seisab ees mäng Nõmme Kaljuga, kes vajab hädasti võitu heitluses hõbemedalite pärast. Transi ootab laupäeval ees Saaremaa reis, kus tuleb hooaja viimane mäng pidada FC Kuressaarega, keda juhendab kevadel Transist hundipassi saanud lätlane Dmitrijs Kalašnikovs. Narva jaoks peaks võit andma võimaluse tõusta sel hooajal viiendaks (eeldusel, et Tammeka Kaljut ei võida), samas võitleb Kuressaare iga punkti eest, et vältida üleminekumängudele sattumist. Kalašnikovsile on vastasseis Narvaga nagunii põhimõtteline. 

Kuigi meistriliigas seisab üks mäng veel ees, korraldas Trans laupäeval Narvas Astri kinos hooaja paremate mängijate tunnustamisürituse, kus vaadati koos fännidega ka hiljuti valminud filmi Eesti koondise poolkaitsjast Konstantin Vassiljevist. Fännid valisid oma hooaja lemmikuks ameeriklasest ründja Eric McWoodsi, kes on meistriliigas löönud Narva meeskonna kasuks sel aastal 13 väravat. Talle kuulus ka meeskonna ilusaima värava lööja auhind hooaja alguses Tallinna Kalevi väravanurka osavasti keerutatud löögi eest.

Klubi parimaks noormängijaks valiti 17aastane Nikita Mihhailov, kes murdis end tänavu kindlalt meeskonna põhikoosseisu. Joseph Saliste oli meeskonna parim söötja, kes ühtlasi viibis kogu hooaja jooksul väljakul kõige rohkem minuteid. 

Mängijad ja klubi juhtkond tunnustasid meeskonna tänavuse hooaja parimana Venemaa jalgpallurit Dmitri Prošinit, kes oli küll meeskonnaga vaid pool hooaega, kuid seda nii abitreeneri kui mängijana. 

Kuigi meistrisarjas jäid Narva Transi esitused loodetust kahvatumaks, jääb tänavuse hooaja krooniks Eesti karikavõit. Et pääseda järgmisel hooajal samuti eurosarja, on Transi jaoks jäänud vaid üks võimalus: kevadel tuleb karikat kaitsta ja sel teel tuleb võita veel kolm mängu.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles