"Türgi kindral" tuleb Narva tagasi

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Narva Transi türklasest peatreener Cenk Özcan leiab, et kohtunikud teevad tema meeskonnale põhjendamatult liiga.
Narva Transi türklasest peatreener Cenk Özcan leiab, et kohtunikud teevad tema meeskonnale põhjendamatult liiga. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Narva Transi peatreeneriks tuleb tagasi türklane Cenk Özcan, kes muutis 2018. aasta teises pooles mõne kuu jooksul Ida-Virumaa parima jalgpallimeeskonna alistamatuks kindluseks.  

2018. aasta augustis esimest korda Transi peatreeneriks saanud Özcan tüüris meeskonna Eesti meistriliigas neljandaks. "Türgi ajast" jäi Narva meeskonnale silmapaistvalt hea bilanss: 16 mängust 10 võitu, kaks viiki ja neli kaotust. Eriti tähelepanuväärne oli, et  Özcani juhendatav Trans sai tuntuks kui alistamatu kindlus, sest esimest korda said vastased Narvast jagu alles kümnendal katsel.

Tänavu keerles treeneripingil karussell 

Burdakov oli huvitatud tema teenetest ka tänavusel hooajal, ent Özcan naasis perekondlikel põhjustel kodumaale ja sai mullu novembris Türgi esiliigaklubi Adana Demirspor abitreeneriks. Selles ametis püsis ta vaid veebruari alguseni.   

Trans ei suutnud sel hooajal kuidagi leida sobivat treenerit. Hooaega alustas  noor lätlane Dmitrijs Kalašnikovs, kellele Burdakov ütles töökoha üles juba kevadel. Ajutiselt juhendas meeskonda klubis põhikohaga noori treeniv Valeri Bondarenko, kelle ajal võideti Eesti karikas. Osas mängudes oli treeneripingil ka meeskonna poolkaitsja, Elevandiluurannikult pärit Irie. Juunis sai peatreeneriks Venemaa kuulsa peatreeneri Juri Sjomini poeg Andrei Sjomin, kelle eestvedamisel kiskus aga meeskonna mäng sootuks sohu ja augustis saadeti ka tema Narvast minema.

Hooaja lõpuni tüüris meeskonda abitreener ja oma klubi endine mängumees Oleg Kurotškin, kes tegi seda vägagi edukalt: 13 mängust 8 võitu, viik Nõmme Kaljuga ja neli nappi 0:1 kaotust meistriliiga liidermeeskondadele.

Mängijad tervitasid otsust 

Nikolai Burdakovil oli Özcani tagasitoomine juba pikemat aega mõtteis. "Sõelal oli veel mitu kandidaati, aga eelistasime teda, kuna ta juba tunneb nii meie meeskonda kui ka Eesti jalgpalli," lausus ta.

Klubi presidendi sõnul jättis türklane talle 2018. aasta sügisel hea mulje, mida kinnitasid ka tulemused. "Oli näha, et ta tegi tööd hingega, mõtles põhjalikult läbi nii iga treeningu kui iga mängu ning ka meeskond võttis ta hästi omaks. Ka nüüd, kui tegime teatavaks, et ta tuleb tagasi, avaldasid mängijad selle üle rahulolu."

Samas ei loo Burdakov illusioone, et ainuüksi eduka peatreeneri tagasitulek Transile järgmisel hooajal tänavusest rohkem punkte toob. "Tuleb arvestada, et 2018. aasta suvel liitus ta hooaja teises pooles juba valmis meeskonnaga. Kuigi suur osa mängijatest on samad, tuleb leida ka uusi mängijaid. Meeskonna ettevalmistamine hooajaks talvistes tingimustes on temale kindlasti uus kogemus," arutles ta. 

Burdakovi sõnul saabub Özcan Narva jaanuari alguses, seni käib meeskonna komplekteerimine ja juhendamine sidevahendite abil.  

Uutest mängijatest on Trans löömas kätt ühe Ukraina ründajaga. "Ta on kolm kuud juba meie juures olnud ja näidanud, et ta on hea löögiga jõuline ründaja," selgitas Nikolai Burdakov.

Sel aastal Transi kasuks 13 väravat löönud ameeriklase Eric McWoodsi tagasitulek ka järgmiseks hooajaks on veel lahtine. Kaalumisel on kaitsja Markas Beneta. Seevastu sel sügisel ka Leedu rahvuskoondisesse kutsutud Julius Kasparvicus Burdakovi plaanidesse uuel hooajal enam ei mahu. Kindlasti vajab Trans uueks aastaks uut väravavahti ja keskkaitsjat. Burdakovi sõnul ei ole välistatud, et meeskonda võib naasta mullu Narvas hea hooaja teinud Bermuda koondise kapten Dante Leverock, kelle tänavune hooaeg Iirimaa klubis Sligo Rovers polnud kõige edukam.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles