Ida-Virumaa noormees pääses platsile Itaalia jalgpalli kõrgliigas

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Narva noormees Georgi Tunjov tegi 18aastaselt oma praeguse klubi SPAL särgis debüüdi Itaalia kõrgliigas Serie A.
Narva noormees Georgi Tunjov tegi 18aastaselt oma praeguse klubi SPAL särgis debüüdi Itaalia kõrgliigas Serie A. Foto: SPAL

Vähem kui kaks aastat tagasi veel Narva Transi jalgpallimeeskonna ridadesse kuulunud Georgi Tunjov sai pühapäeva õhtul kirja oma esimesed mänguminutid Itaalia jalgpalli kõrgliigas Serie A.  

2018. aasta märtsist 16aastasena Narvast Itaalia kõrgliiga klubi Ferrara SPALi noortemeeskonda siirdunud oli sel aastal juba kolmel korral jõudnud põhimeeskonna varumeeste pingile. Pühapäeva õhtul oli kohtumises Itaalia ühe kuulsaima klubi AS Roma vastu kulunud 73 minutit, kui Ida-Virumaa noormees astus ajaloolises sammu: sekkus 18aastaselt Serie A mängu. 

Georgi Tunjov on Mart Poomi ja Ragnar Klavani kõrval alles kolmas Eesti jalgpallur, kes saanud platsile Euroopa tippliigades.  

Poolkaitses tegutsev Tunjov oli platsil vastamisi selliste jalgpallitähtedega nagu Edin Dzeko, Aleksandar Kolarov, Lorenzo Pellegrini ja mitmed teised. Tema mängutuleku ajal oli SPAL kaotusseisus 1:2. Enne kohtumise lõppu vormistas  Armeenia praegune parim vutimees Henrik Mhitarjan AS Roma võiduskooriks 3:1. 

Tunjovi koduklubi on 16 vooruga kogunud vaid 9 punkti ja on Serie As praegu viimasel, 20. kohal. 

Enne Itaaliasse siirdumist sai Tunjov Eesti meistriliigas ja karikasarjas Narva Transi koosseisus kirja 27 kohtumist ja ka ühe värava. Tunjov on üks Eesti U19 koondise põhimängijaid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles