Ministrid ei osanud Ida-Virumaa tuleviku kohta konkreetseid vastuseid anda

Erik Gamzejev
Copy
Nii Taavi Aas, Jaak Aab kui ka Kadri Simson tõdesid neljapäeval Kohtla-Järvel, et energeetika puhul on Euroopa Liidus veel palju lahtisi küsimusi ja seetõttu on keeruline teha ka täpsemaid plaane Ida-Virumaa elu tugevasti mõjutava põlevkivitööstuse tuleviku kohta.
Nii Taavi Aas, Jaak Aab kui ka Kadri Simson tõdesid neljapäeval Kohtla-Järvel, et energeetika puhul on Euroopa Liidus veel palju lahtisi küsimusi ja seetõttu on keeruline teha ka täpsemaid plaane Ida-Virumaa elu tugevasti mõjutava põlevkivitööstuse tuleviku kohta. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kuigi põlevkivitööstusest kadus juba ainüksi eelmise aasta jooksul Ida-Virumaal ligemale tuhat töökohta ja kehva turuolukorra tõttu on terendamas uued koondamised, kinnitasid neljapäeval Kohtla-Järvel olnud majandusminister Taavi Aas ja riigihalduse minister Jaak Aab, et mingit kiiret põlevkivitööstusest väljumist ehk Põxitit ei tule.

"Sellist asja nagu kiire Põxit päris kindlasti ei tule," ütles majandusminister Taavi Aas Tallinna tehnikaülikooli Virumaa kolledži saali kogunenud Ida-Virumaa ettevõtjatele, omavalitsusjuhtidele ja ametiühingutegelastele. "Valitsus on andnud Eesti Energiale ülesande, et Eesti keskmise tarbimise ulatuses peab olema valmisolek tootmiseks. Esimene põhjus, miks kiiret Põxitit ei tule, ongi energiajulgeolek."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles