Rahandusministeerium uurib, miks kulutab Narva hankeid korraldamata koolitoidule miljoneid eurosid

Ilja Smirnov
Copy
Narva linnaeelarve.
Narva linnaeelarve. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Rahandusministeerium tahab teada, miks pole Narva linnavõimud paljude aastate jooksul korraldanud munitsipaalasutuste toitlustamiseks peaaegu mitte ühtegi hanget, kuid kannavad sellest hoolimata toitlustusfirmadele üle miljoneid eurosid.

Rahandusministeerium saatis veebruari lõpus Narva linnapeale Aleksei Jevgrafovile järelepärimise, et tema vastustest lähtudes otsustada, kas Narva suhtes tuleks algatada järelevalvemenetlus. Selle ajendiks sai info, et Narva munitsipaalasutustes ei korraldata riigihankekonkursse ei toidukaupade soetamiseks ega ka toitlustusteenuse osutamiseks.

Põhjarannik on juba alates 2019. aasta aprillist korduvalt kirjutanud, et Narva munitsipaalkoolide õpilasi toitlustatakse ammust ajast iganenud lepingute alusel ja hankeid korraldamata: ettevõtjaga sõlmitud koolilaste ja õpetajate toitlustamise leping kehtib Narva 6. koolis 2002. aastast, Soldino gümnaasiumis 2004. aastast, Paju koolis 2003. aastast, Pähklimäe gümnaasiumis 2004. aastast, Kreenholmi gümnaasiumis 2003. aastast, Kesklinna gümnaasiumis 2002. aastast, eesti gümnaasiumis 2003. aastast ning keeltelütseumis 2001. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles