Reinar Halliku korvpallikooli noored põrmustavad vastaseid üle Eesti

Erik Gamzejev
Copy
Reinar Hallik ise juhendas nädalavahetusel oma kooli U16 võistkonda, kes alistas 37 punktiga vastased, kellele veel aasta tagasi kaotati 30 punktiga.
Reinar Hallik ise juhendas nädalavahetusel oma kooli U16 võistkonda, kes alistas 37 punktiga vastased, kellele veel aasta tagasi kaotati 30 punktiga. Foto: Reinar Halliku korvapllikool

2017. aastal Ida-Virumaal tegevust alustanud endise tippkorvpalluri Reinar Halliku korvpallikoolis on käes mitmeaastase töö esimeste viljade suurem lõikus: eri vanuseklasside noored nopivad eakaaslaste üle mäekõrguseid võite. 

Reinar Halliku korvpallikooli (RHKK) noored võtsid nädalavahetusel alanud eri vanuseklasside Eesti meistrivõistlustel viiest mängust viis võitu, kusjuures  kõige väiksem võit oli 37punktiline.

Vanuseklassis U14 põrmustasid "Halliku poisid" Tallinnas Kesklinna korvpallikooli ja Gustav Adolfi gümnaasiumi korvpallikooli ühendvõistkonna koguni 80 punktiga: 110:30. Kiili SK/Rae SK suutis pisut rohkem vastu hakata, ent selleski kohtumises tuli Ida-Virumaale hiigelsuur võit: 103:49. 

Vanuseklassi U16 kõrgeimas divisjonis sai RHKK suure võidu SK Nord/Cramo üle: 98:61.

Laastamistööd vastaste kallal tegi ka RHKK U18 võistkond. Kohtumises Saku KKga olid mängu lõpus tablool ilusad numbrid 100:50. Keila pääses pisut kergemalt, RHKK võiduskooriks jäi 91:49. 

Reinar Halliku sõnul näitavad need tulemused, et koolis on treenerid teinud head tööd ning poisid on hakanud nõudmistest aru saama ja arenevad silmanähtavalt. Ta tõi näiteks, et U16 poisid, kes said nädalavahetusel 37 punktiga jagu SK Nord/Cramost, said veel aasta tagasi samalt vastaselt ise 30 punktiga pähe. "Need vastased on kõik pikka aega tegutsenud korvpallikoolid, kus tehakse samuti head tööd. Aga kui tulemusi vaadata, siis ilmselt teeme meie praegu mõningaid asju veel paremini," sõnas ta. 

Halliku sõnul ei lase ta suurtele võitudele vaatamata poistel loorberitele pikutama jääda. "Pole vahet, kas oleme kahe punktiga taga või viiekümnega ees, mängida tuleb ikka oma mängu ja täiega. Lõdvaks ei tohi lasta. Teine asi on, kui lepime kokku, et suure eduseisu korral võib viimastel minutitel mõnd trikki proovida, siis seda võib publiku rõõmuks ikka teha," sõnas ta. Hallik märkis, et ühe võistkonnaga tuleb trennis tõsisem jutt, vaatamata rohkem kui 50 punkti suurusele võidule, sest kokkulepe, et vastasel ei lasta visata rohkem kui 45 punkti, ei pidanud − nad viskasid nelja võrra rohkem. 

Reinar Halliku korvpallikool tegutseb Iisakus, Mäetagusel, Jõhvis, Narvas ja Vokas. Plaanis on laieneda ka Kohtla-Järvele. Koolis treenib praegu ligemale 170 noort. Peale Reinar Halliku enda töötavad treeneritena ka endine Eesti koondise mängija Jaanus Liivak, serblane Petar Seslija, itaallane Alessio Landra ja idavirulane Andrus Lehismets. 

"Välistreenerid toovad kooli teistmoodi lähenemist. Nende kõrval saavad ka kohalikud treenerid uusi asju õppida ja näiteks Andrus Lehismets on sellest võimalusest väga hästi kinni võtnud," sõnas ta.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles