Hallik tõi juurde teise ameeriklase, HITO/Karjamaa kogenud meistriliiga mängumehe

Erik Gamzejev
Copy
HITO eest mängis Sander Saare viimati 2013. aastal, mil Ida-Viru meeskond kuulus meistriliigasse.
HITO eest mängis Sander Saare viimati 2013. aastal, mil Ida-Viru meeskond kuulus meistriliigasse. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Eesti korvpalli teises liigas mängivad Reinar  Halliku korvpallikooli ja Iisaku gümnaasiumi ühendvõistkond ning HITO/Karjamaa tugevdasid ridu uute mängijatega ja said mõlemad eelmisel nädalal kirja suure võidu.

Reede õhtul Jõhvi spordihallis toimunud mängus tõmbas seitsme aasta järel taas HITO särgi selga klubi oma kasvandik Sander Saare. 2013. aastal liikus meistriliigas mänginud HITO  noor mängujuht edasi Andres Sõbra juhendatavasse Rakvere Tarvasse. Hiljem on ta mänginud veel mitmes meistriliigas meeskonnas: Raplas, TTÜ ja Valga eest. Viimastel aastatel elas ja töötas ta Austraalias. 

Seob meeskonna paremini kokku 

HITO/Karjamaa treeneri Priit Käeni sõnul võttis Saare mõneks aastaks korvpallist pausi ja kui ta nüüd Eestisse naasis, oli ta huvitatud mängimisest amatöörliigas. "Hoiab ennast vormis ja mängib meiega koos, nii palju kui muud tegemised võimaldavad," ütles Käen.

Kuigi Austraalias ta regulaarselt ei treeninud, on Saare-sugune mängumees Käeni sõnul HITO/Karjamaale tugev abijõud. "Teise liiga jaoks on ta ka praeguses vormis väga hea mängumees. Tema mängu juhtimise, platsi nägemise ja  teravate olukordade tekitamise oskused pole kusagile kadunud. Ta on meil esimese ja tagumise liini ühendamisel väga vajalik vend. Kui mõni noorem võistkond hakkab meid üle platsi taga ajama, siis on meil üks kindel mees juures, kellelt palli naljalt kätte ei saa," rääkis Käen.

Reede õhtul Jõhvis toimunud kohtumises nuhtles HITO/Karjamaa Keila Korvpallikool II/Balteco võistkonda skooriga 121:58.  Saare oli platsil ligemale 20 minutit ja viskas 8 punkti. Võitjate suuremad punktitoojad olid Taniel Šapovalov (23)  ja Veiko Simm (20).

Priit Käeni sõnul on hea, kui mängijate rivi on pikem, sest amatöörmeeskonna puhul on ühtelugu nii, et töökohustuste tõttu ei saa kõik kõigil mängudel osaleda, samuti ei saa iga kord arvestada ajateenistuses olevate mängijatega. 

Hallik tõi Iisakusse veel ühe ameeriklase 

Meeskonna ajaloo võimsaima võidu 99:66 sai kirja Reinar Halliku korvpallikooli ja Iisaku gümnaasiumi võistkond, kes mängis võõrsil Karulaugu spordihoones kindlalt üle Viimsi.

Halliku meeskonnas tegi esimest korda kaasa kahe meetri pikkune 25aastane ameeriklane Kelly Allen Hinds, kes saabus Halliku juurde, nagu sel sügisel varem ka ameeriklane Malik Pugh, et kohaneda euroopaliku korvpalliga ja siin karjääri alustada. Hinds sai avamängus kirjas korralikud statistilised näitajad: vähem kui 17 minutiga 13 punkti ja kümme lauapalli.

Enim punkte, 16, kogunes võidumängus korvpallikoolis treenerina töötava Andrus Lehismetsa arvele. Taas suurema osa mänguajast, ligemale 35 minutit platsil olnud Reinar Hallik tõi 12 punkti, kuid andis koguni 8 resultatiivset söötu ja võttis 12 lauapalli.

Kolmas Ida-Viru meeskond, Alutaguse kaotas eelmises voorus 88:99 Rapla korvpallikoolile. 

Sel teisipäeval kell 18 lähevad Iisaku omakandimeeste lahingus vastamisi Alutaguse ja Halliku meeskond.  

Teises liigas on HITO/Karjamaal neljast mängust kolm võitu, Halliku meeskonnal neljast mängust kaks ja Alutagusel kuuest mängust kaks võitu.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles