Pühajõe motokrossil tuleb starti maailmameister

Põhjarannik
Copy
Sel pildil sõidab Kaspars Stupelis koos hollandlase Etienne Baxiga, kellega koos tuli ta maailmameistriks Kiviõli krossirajal 2013. aastal.
Sel pildil sõidab Kaspars Stupelis koos hollandlase Etienne Baxiga, kellega koos tuli ta maailmameistriks Kiviõli krossirajal 2013. aastal. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Nädalavahetusel toimuv Pühajõe motokross on varasematest suurejoonelisem ja starti tuleb ka maailmameister lätlane Kaspars Stupelis.

Neljal korral külgkorviga tsikliga maailmameistriks tulnud ja viis korda hõbeda võitnud Stupelis sõidab pühapäeval Pühajõel koos kahekordse Eesti meistri Gert Gordejeviga.

Pühapäeval algab kell 11 Pühajõe krossirajal CASTROLi motokrossi Eesti meistrivõistluste neljas etapp. Võistlustulle astuvad kolmekordne Euroopa meister Kevin Saar ja praegusi Eesti meistrivõistlusi juhtiv Priit Järvloo. Külgkorviga tsiklite starti on peale Gordejevi ja Stupelise oodata teiste seas ka valitsevaid Eesti meistreid Gert Varikut ja Lari Kunnast, kes on tulnud maailmameistrivõistlustel kuuendaks.

Samuti toimuvad pühapäeval Ida-Virumaa meistrivõistlused motokrossis, kus selguvad piirkonna parimad krossisõitjad Openi masinaklassis ja veteranide klassis.

Pühapäeval toimub motokrossi 100. aastapäeva tänuüritus, kus tunnustatakse Eesti motospordi legende. Teiste seas on kohale oodata Ivar Vaaderpassi, Mart Mägarit, Are Kauritit, Aivar Korjust ja teisi kuulsusi.

Pühajõe motokross algab aga juba laupäeval kell 11 soolotsiklite sõitudega, kus osalevad motokrossi paremikku kuuluvad krossisõitjad eesotsas Gert Krestinovi, Indrek Mägi ja Pühajõe motoklubi esindava Fred Georg Pääroga.

Sel aastal tulevad starti ka naised, kes võistlevad Eesti meistrivõistluste etapil esimest korda Pühajõel.

Laupäeva õhtul kell 19 toimub autodele ja ATVdele offroad'i võistlus, kus osaleb kohalik offroad'i meeskond nimega Vuranoffroad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles