Pühajõel põrisesid tsiklid terve nädalavahetuse

Peeter Lilleväli
Copy
Pühajõe motokrossil olid eri klassides mängus nii Eesti meistrivõistluste kui ka karikavõistluste punktid. Peale selle selgitati välja maakonna parimad krossisõitjad.
Pühajõe motokrossil olid eri klassides mängus nii Eesti meistrivõistluste kui ka karikavõistluste punktid. Peale selle selgitati välja maakonna parimad krossisõitjad. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Nädalavahetusel jahiti Pühajõe motokeskuses kahel päeval Eesti meistrivõistluste ja karikavõistluste punkte.

Konkurents võistluste korraldamisel on tihe. Seda enam tuleb siin paljude arvates perifeerias pingutada, et Pühajõel välja mängitavad punktid erisugustes sarjades võimalikult kaalukad oleksid ja võistlejad seda krossi vahele ei jätaks. "Pingutame selle nimel väga, et Pühajõe motokross oleks oma näoga," sõnas peakorraldaja Martin Toovis.

Lisaks Eesti meistrivõistlustele toimusid veel maakonna meistrivõistluste stardid, Eesti motokrossi 100 aasta juubelile pühendatud veteranide tänuüritus ja õhtune off-road´i sõuvõistlus.

"Millegipärast peetakse Ida-Virumaad kaugeks kohale tulla, nii et kui siin võistlusi teha, tuleb suurelt mõelda, et inimesi kõrgetasemeliste startidega kohale meelitada," ütles Toovis.

Ida-Viru üks paremaid motomehi Riho Keerme tõdes, et Pühajõe rada pole liivarada nagu Eestis enamjaolt ning see tekitab paljudes võõristust. "Aga iga rada on kõigile startijaile võrdne, nii et kui mõni süüdistab korraldajaid, et midagi on valesti, siis pigem vaadaku peeglisse. Kui keegi on sinust kiirem, siis oled ise kehv," ütles ta.

"Sel hooajal hoitakse rada kogu aeg sõidetavana ja kellelegi kätt ette ei panda, olgu ta kohalik või kaugemalt. Tulge ja treenige!" ütles naisteklassi võistleja Krissu Konoplitski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles