Reinar Halliku kooli tuleb treeneriks Euroopa tippklubi endine korvpallur

Erik Gamzejev
Copy
Nikolai Aleksejev.
Nikolai Aleksejev. Foto: Erakogu

Reinar Halliku korvpallikooli "rahvusvahelise treenerite osakonnaga" liitub sel sügisel ka Euroopa tippklubi Moskva CSKA endine keskmängija Nikolai Aleksejev.

43aastane 212 cm pikkune Valgevenest pärit USAs Buffalo ülikoolis õppinud ja mänginud Aleksejev kuulus CSKA ridadesse paar hooaega sajandi alguses. Hiljem jätkus ta karjäär Serbia, Kreeka, Ungari, Iraani ja mitmete teiste riikide klubides. Viimati oli ta Valgevenes sealse spordigümnaasiumi treener ja juhendas ka selle riigi kuni 16aastaste poiste koondist.

"Kõva vana mängumees," ütles Reinar Hallik Aleksejevi kohta, lisades, et nüüdsest ei ole ta ise enam kõige pikem inimene oma korvpallikoolis.

Halliku sõnul õnnestus tal Aleksejev meelitada Ida-Virumaale tänu oma mängijakarjääri jooksul tekkinud suhetele. "Üks sõber tegi mind temaga tuttavaks. Ta käis sel suvel meil siin laagris, talle väga meeldis ja lõime käed ning nüüd tuleb ta perega siia," lausus Hallik.

Peale Aleksejevi ja Halliku enda on korvpallikoolis algaval hooajal treeneriteks veel serblane Pettar Šešlija, itaallane Alessio Landra, endine Eesti koondise mängija Jaanus Liivak ja Andrus Lehismets Vokast.

Reinar Halliku korvpallikoolis on üle 200 õpilase. Treeningurühmad tegutsevad Narvas, Jõhvis, Iisakus, Mäetagusel, Vokas. Korvpallitrenne korraldatakse ka Viru vangla vangidele ja Tapal asuvatele sõduritele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles