Neglason kohtuotsusest: "Selle loogika järgi peaks volikogu liikmel olema kurjategija mõtteviis"

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Eelmise aasta suvel mõistis Viru maakohus Niina Neglasoni kõigis süüdistustes õigeks, mis võttis kohalikul poliitikul pisara silma. Sel nädalal otsustas ringkonnakohus, et Neglason on siiski valesti hääletamises süüdi. Viimane ei kavatse aga sellega leppida.
Eelmise aasta suvel mõistis Viru maakohus Niina Neglasoni kõigis süüdistustes õigeks, mis võttis kohalikul poliitikul pisara silma. Sel nädalal otsustas ringkonnakohus, et Neglason on siiski valesti hääletamises süüdi. Viimane ei kavatse aga sellega leppida. Foto: Matti Kamara (Pohjarannik)

Varem kahes kohtuastmes korruptsioonisüüdistustes õigeks mõistetud Niina Neglason jäi Tartu ringkonnakohtu korduvotsuses süüdi toimingupiirangu rikkumises ning sai rahalise karistuse. Neglason kavatseb otsuse vaidlustada.

"Sellest otsusest saan ma aru, et volikogus olles ei pea sa käituma nii, et vallal läheks hästi, vaid pead eelkõige mõtlema enda peale. Mul peaks olema kurjategija mõtteviis, et oskaksin kalkuleerida, kas minu hääletamine läheb kriminaalparagrahvi alla ehk kas summa ulatub 40 000 euroni või jääb see 39 999 euro peale," sõnas Neglason kohtuotsust kommenteerides.

Eelnes kaks õigeksmõistvat otsust

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles