Venemaa leegionärid tõid Kohtla-Järvele võidu pealinna Pantrite üle

Põhjarannik
Copy
Järgmises mängus läheb Everest pühapäeval Tartus vastamisi valitseva Eesti meistri Välguga.
Järgmises mängus läheb Everest pühapäeval Tartus vastamisi valitseva Eesti meistri Välguga. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Eesti jäähoki meistriliigas üllatas vaid kord nädalas jääl treeniv Kohtla-Järve Everest 5:3 võiduga Tallinna HC Pantri üle.

Tallinnas Haabersti jäähallis tasavägiselt kulgenud mängu pööras Everest oma kasuks viimasel kolmandikul, mil 3:3 viigiseisul õnnestus ühe minuti jooksul enamuses olles kahel korral litter vastase väravasse saata.

Tähelepanuväärne on, et kõik viis Everesti väravat lõid Venemaa leegionärid Anton Kuznetsov, Jegor Antonenko, Ivan Jemeljanov, Aleksei Lebedev ja Florentin Mantulov.

Kohtla-Järve meeskonnaga liitusid sel sügisel veel viis Venemaa hokimeest ja nüüd moodustavad idanaabri leegionärid juba poole Everesti põhikoosseisust. Uutest liitunutest on huvitava karjääriga 32aastane Kuznetsov, kes on lisaks Venemaa klubidele mänginud ka USAs, Soomes ja Lätis.

Everesti peatreener Aleksandr Smetanin ütles pärast kohtumist Postimehe otseülekandes, et kui eelnenud hooaegadel pidi Everest hakkama saama põhiliselt kahe viisikuga, siis nüüd on tema käsutuses kolm ühtlaselt tugevat viisikut, kellele lisaks võib pingilt jääle saata neljandagi. Ta märkis, et kogenud mängijate kõrval on esimestes mängudes end heast küljest näidanud ka mitmed kohalikud noored.

Everest on alustanud hooaega kahe võiduga. Enne Tallinna Pantreid alistati ka Narva PSK. Smetanini sõnul on meeskonna mänguvorm esialgu tallegi mõistatus, sest Kohtla-Järve jäähalli remondi tõttu saab praegu mujal teha vaid ühe jäätrenni. Kodumängud on Everestil planeeritud alles uue aasta algusesse.

Teised Ida-Viru hokiklubid läinud nädalavahetusel võidurõõmu tunda ei saanud. Kohtla-Järve Viru Sputnik hakkas küll samuti Tallinna Pantrile tugevasti vastu ja normaalaeg lõppes viigiga 2:2. Viru Sputniku kasuks lõi mõlemad väravad sel sügisel samuti idapiiri tagant meeskonnaga liitunud 17aastane hokitalent Igor Statkevitš. Kuid lisaajal lõi otsustava värava pealinna meeskond.

Narva PSK sai hooaja neljanda kaotuse järjest, jäädes 3:10 alla Tallinna Vipersile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles