Kohus ei lasknud ka teist Saka roimades süüdi mõistetut vanglast välja

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Selles majapidamises leidis 27 aastat tagasi aset jõhker mõrv, mille käigus kaotas elu eakas abielupaar. Süüdlased on siiani vangis, kuid neil on avanenud võimalus taotleda vabastamist, mida kohus pole seni rahuldanud.
Selles majapidamises leidis 27 aastat tagasi aset jõhker mõrv, mille käigus kaotas elu eakas abielupaar. Süüdlased on siiani vangis, kuid neil on avanenud võimalus taotleda vabastamist, mida kohus pole seni rahuldanud. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Viru maakohus jättis enne tähtaja lõppu vanglast vabastamata Andrian Ojala, kes kuulus veerand sajandit tagasi nn Saka mõrtsukate bandesse, mis Saka külas eakaid inimesi tappis.

Eluaegset vangistust kandval Andrian Ojalal tekkis võimalus vanglast vabaneda, kuigi talle mõisteti 1996. aastal surmanuhtlus, mis hiljem asendati eluaegse vangistusega. Seaduse järgi on eluaegsest vangistusest võimalik tingimisi vabaneda, kui on kantud 25 aastat. See tähtaeg saabus kolmeliikmelisse bandesse kuulunud meestele esimest korda 2019. aastal, kuid toona ei pidanud kohtud meeste vabastamist põhjendatuks.

Ärakantud vangistus pole piisav

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles