Pagulasi saab aidata ka raha annetades

Põhjarannik
Copy
Ukrainast tulnud lapsed vajavad mitmesuguseid asju nii koolitööks kui ka huviringides osalemiseks.
Ukrainast tulnud lapsed vajavad mitmesuguseid asju nii koolitööks kui ka huviringides osalemiseks. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve linnavalitsus on avanud sihtotstarbelise konto, et koguda rahaannetusi Ukrainast Kohtla-Järvele saabunud pagulaste abistamiseks. Mõne päevaga on kontole laekunud sada eurot.

Kohtla-Järve finantsteenistuse abilinnapea Ljudmila Jantšenko sõnul tuli sihtotstarbelise konto avamise mõttega välja üks mittetulundusühing, kes teatas, et on valmis pagulaste sihtotstarbeliseks abistamiseks eri omavalitsustele kopsaka rahasumma annetama.

"Ent võib-olla leidub teisigi inimesi, kes on valmis rahaliselt abistama, kuid ei tea, kuidas seda kõige paremini teha," sõnas Jantšenko.

Abilinnapea lisas, et linnavõimud pakuvad pagulastele mitmesugust tuge: tasuta sõidu võimalust, õppevahendeid, abi pakiliste küsimuste lahendamisel jne.

"Kasutame selleks sotsiaalfondi raha, kuid esineb ka teisi probleeme, mille lahendamiseks on tarvis lisaraha. Näiteks asub pagulasperekond elama kohta, kus ei ole kooli, ning laps vajab õppimiseks lauda, arvutit jms. Muusikaõpingute jätkamiseks on vaja pilli, sportimiseks rõivaid ja jalatseid jne. Kõige selle soetamiseks me annetusi kasutamegi."

Jantšenko sõnul kulub heategevusfondi raha eelkõige laste- ja koolitarvete soetamiseks. Annetaja võib sihtkontole kanda lihtsalt mingi summa, ent soovi korral võib selgitusse märkida ka annetuse konkreetse eesmärgi. Mingitel muudel eesmärkidel sihtkontole kogunenud raha ei kulutata ning linnavalitsus annab kulutatud summade kohta kindlasti ka aru.

Mõne päevaga on annetuskontole laekunud 100 eurot. Ettevõte, mille eestvedamisel see konto avati, ei ole lubatud raha veel üle kandnud.

Linnavõimud kutsuvad kõiki inimesi ja organisatsioone, kes saavad ja tahavad, hea eesmärgi nimel oma panust andma, et aidata Ukraina sõjapõgenikel ajutistest eluraskustest üle saada.

Ukrainast Kohtla-Järvele saabunud inimeste abistamiseks saab annetusi teha pangaülekande teel.

Konto nr: EE342200221011911718

Saaja: Kohtla-Järve Linnavalitsus

Selgitus: Ukrainast saabunud inimeste abistamiseks

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles