Eesti hokinaiskond tõusis idavirulaste toel tugevamasse seltskonda

Põhjarannik
Copy
Eesti naiskond põrmustas Serbias kõik kolm vastast ja kerkis uueks hooajaks kolmanda divisjoni A-alagruppi.
Eesti naiskond põrmustas Serbias kõik kolm vastast ja kerkis uueks hooajaks kolmanda divisjoni A-alagruppi. Foto: Eesti jäähokiliit

Eesti naiste hokikoondis, kuhu kuuluvad ka mitmed Ida-Virumaa naised, võitis naiste maailmameistrivõistluste III divisjoni B-grupi turniiri ja tõusis järgmiseks aastaks tugevamasse A-gruppi.

Eesti koondis oli Serbias peetud turniiril selgelt üle kõigist kolmest vastasest. Serbia alistati skooriga 4:0, Iisrael 10:0 ning Bosnia ja Hertsegoviina 10:1.

Kohtla-Järve Everesti naiskonnast kuulusid koondisesse Maria Disko, Aleksandra-Olga Seppar, Arina Benetis ja Estrit Aasmaa. Ida-Virumaalt on pärit ka ema ja tütar Svetlana Tsupsman ja Delen Schüle, kes mängivad viimastel aastatel Tallinna Roosade Pantrite eest. Delen Schüle tegi väga head tööd Eesti koondise väravas. Kahes mängu, milles ta kaasa tegi, jõudis litter väravasse vaid ühel korral.

Eesti koondisesse kuulus eri põlvkonna mängijaid vanuses 19-46 eluaastat.

III divisjoni A-gruppi, kuhu Eesti naiskond tõusis, kuuluvad naiskonnad, kes on tugevuselt maailmas 33.-36. kohal. Peale Eesti on seal veel Belgia, Leedu ja Bulgaaria.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles