Narva kaalub maksumaksja raha eraldamist Ukraina toetuseks

Ilja Smirnov
Copy
Eesti ja Ukraina lipp Narva linna haldushoonel.
Eesti ja Ukraina lipp Narva linna haldushoonel. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva linnavolikogu arutab 22. septembri istungil linnavalitsuse ettepanekut eraldada linnaeelarvest 15 778 eurot Ukraina toetuseks.

Abi kogumise algatas juba juunis Eesti linnade ja valdade liit, kes arutas Ukraina abistamise küsimust nii hetkeseisu kui ka sõjajärgse ülesehitamise valguses. Narva volikogu liikmetele arutamiseks esitatud eelnõu kohaselt plaanib liit abistada konkreetselt Žõtomõri oblastit.

Ukrainale osutatav abi ei oleks rahaline, vaid omavalitsuste kogutud raha eest soetataks vajalikku kaupa, võimaluse korral sõidukeid.

Eesti linnade ja valdade liidu eeldusel saavad omavalitsused Ukraina toetuseks eraldada 70 protsenti oma 2022. aasta liikmemaksust. Ent summade tuletamisel võeti arvesse ka omavalitsuste erisusi ning suurele Narva linnale tehti ettepanek eraldada vaid 40% oma liikmemaksust ehk 15 778 eurot (Narva liikmemaks 2022. aastal on 39 445 eurot).

Narva linnavalitsuse teatel tuleb linnade ja valdade liidu algatuses osalemiseks võimalik toetus ette näha Narva linna 2022. aasta lisaeelarves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles