Ettevõtluspäevast saab osa ligi pool tuhat noort

Põhjarannik
Copy
"Igast noorest ei pea saama ettevõtjat, kuid ettevõtlik hoiak viib edasi igal elualal ja ka isiklikus elus," ütles noorte ettevõtlikkuse konsultant Elisabeth Purga.
"Igast noorest ei pea saama ettevõtjat, kuid ettevõtlik hoiak viib edasi igal elualal ja ka isiklikus elus," ütles noorte ettevõtlikkuse konsultant Elisabeth Purga. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ettevõtlusnädala suursündmuseks Ida-Virumaal on ettevõtluspäev, mis jõuab neljapäeval, 6. oktoobril üheteistkümnesse kooli.

Ettevõtluspäeval lähevad Ida-Viru ettevõtluskeskuse töötajad koolidesse, et arutleda koos õpilastega, mis on ettevõtlikkus, kuidas see on seotud ettevõtlusega ning millised on võimalused noorelt ettevõtlusega alustamiseks.

"Leiame, et noortele tuleks anda rohkem informatsiooni ettevõtlikkuse ja ettevõtluse teemadel. Loodetavasti tekivad noortel uued mõtted ja ideed, millest sünnivad ka uued piirkonda arendavad algatused," Ida-Viru ettevõtluskeskuse ettevõtluskonsultant Kersti Liiva.

"Soovime panna neid mõtlema selles suunas, kuidas rohkem kaasa lüüa piirkonna tegevustes ja millised võimalused on juba noorena lahendada mõnda kohalikku probleemi," lisas ta.

Selle aasta ettevõtlusnädala kandev teema on "Tandem ettevõtluses". Selle raames saavad noored kaasa ka sõnumi, et ettevõtlusega ei pea tegelema üksi, vaid seda võib teha koos, näiteks sõbra või pereliikmega.

"Mida varem saavad noored vajalikud teadmised ja praktilised kogemused ettevõtlusest, seda paremini oskavad nad hinnata, kas see võib olla nende jaoks potentsiaalne karjäärivalik tulevikuks. Igast noorest ei pea saama ettevõtjat, kuid ettevõtlik hoiak viib edasi igal elualal ja ka isiklikus elus," ütles Ida-Viru ettevõtluskeskuse noorte ettevõtlikkuse konsultant Elisabeth Purga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles