Balti karikavõidust jäi puudu seitse sajandikku

Põhjarannik
Copy
Mäestlaskumine jalgrattal kestab mägedevaeses Baltikumis alla minuti. Seda enam on vaja kontsentratsiooni, sest sajandikud maksavad.
Mäestlaskumine jalgrattal kestab mägedevaeses Baltikumis alla minuti. Seda enam on vaja kontsentratsiooni, sest sajandikud maksavad. Foto: Raiko Jaeski

Nädalavahetusel Riia lähistel peetud jalgrataste mäestlaskumise Balti karikasarja viimasel etapil jäi Jõhvist pärit Allar Keermel 0.07 sekundit vajaka, et võtta klassis 30+ võit.

Ala ise on Eestis rohkem tuntud tänapäeva ingliskeelse maailma mõjutusel downhill'ina ja Allar Keerme tegeleb sellega teist aastat. "Ega siin motokrossiga väga suurt vahet ei ole. Lihtsalt tuleb pidur varem lahti lasta, mitte gaasi juurde väänata," ütles ta naljaga pooleks. Aga muidu on suhteliselt samamoodi nagu mootorrattasõit. Kaks ratast, kiirus ja hüpped. Kui aga keegi arvab, et tegu on vaid nõlvast allaveeremisega ja võidab hulljulge, kes vähem pidurdab, siis nii see päris ei ole. "Plahvatuslikku jõudu jalgades on samuti vaja, et laugemas kohas kiiremini liikuda, kuna rada on lühike ja ajavõtt toimub sekundimurdosa täpsusega," selgitas Keerme.

Sel hooajal koosnesid Baltikumi karikavõistlused neljast etapist ning kõikidel neil saavutas Allar Keerme stabiilselt neljanda koha. Aga konkurendid vaheldusid ja nii tuligi klassis 30+ teine koht. "Viimasel etapil Lätis olid rajad lühikesed: kahe sõidu kokkuvõttes vaid 1,15. Tavaliselt on sõiduaeg ikka veidi alla kahe minuti," sõnas Keerme. Vastavalt kohale saab punkte ning hooaja lõpus need liidetakse. Allar Keermel jäi üks punkt puudu, et tiitel jagamisele läheks. 0.07 sekundit kiirem olles oleks tiitel taskus olnud.

"Aga jäin väga rahule, et lisaks motokrossile veel teist ala teen. Downhill'il on oma võlu. Kiire sõit ning seetõttu publikule hästi jälgitav ja arusaadav. Kui Kiviõli mäel võistlused tulevad, soovitan kaema tulla," lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles