Sillamäe valmistub eesti põhikooli ja gümnaasiumi riigile üle andma

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Sillamäe linnapea Tõnis Kalberg usub, et kavandatud muutused loovad nii gümnaasiumi kui ka kutsehariduskeskuse õpilastele rohkem valikuvõimalusi.
Sillamäe linnapea Tõnis Kalberg usub, et kavandatud muutused loovad nii gümnaasiumi kui ka kutsehariduskeskuse õpilastele rohkem valikuvõimalusi. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Sillamäe linna ning haridus- ja teadusministeeriumi läbirääkimised eesti põhikooli ja gümnaasiumi riigistamise üle on jõudnud lõpusirgele.

Mullu oktoobris tegi haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas Sillamäe linnapeale Tõnis Kalbergile ettepaneku alustada läbirääkimisi eesti põhikooli ning gümnaasiumi pidamise üleandmiseks riigile. "Sihiga tagada kõikidele Sillamäe põhikooli õpilastele nüüdisaegne õpikeskkond," selgitas minister.

Tõnis Kalberg vastas kirjale positiivselt. "Usume, et see ettepanek aitab kaasa Sillamäe koolivõrgu korrastamise järgmise etapi ettevalmistamisel ja elluviimisel ning gümnaasiumiõpilastele, põhikooliõpilastele ja ka õpetajatele paremate võimaluste loomisel."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles