Eneli Jefimova kindlustas uue Eesti rekordiga pääsu Pariisi olümpiale

Põhjarannik
Copy
Kuigi Eneli Jefimova on alles 16aastane, on tal üks olümpiamängudel võistlemise kogemus juba olemas. 2021. aastal pälvis ta Tokyo olümpial 100 meetri rinnuliujumises 16. koha.
Kuigi Eneli Jefimova on alles 16aastane, on tal üks olümpiamängudel võistlemise kogemus juba olemas. 2021. aastal pälvis ta Tokyo olümpial 100 meetri rinnuliujumises 16. koha. Foto: Tairo Lutter

Sillamäelt pärit 16aastane Eneli Jefimova püstitas pühapäeval 100 meetri rinnuliujumises uue Eesti rekordi ja tagas esimese Eesti sportlasena pääsu järgmisel aastal toimuvale Pariisi olümpiale.

Jefimova läbis Stockholmis toimunud võistlusel oma põhidistantsi 100 meetrit rinnuli ajaga 1.06,36, parandades talle kuulunud Eesti rekordit 0,11 sekundiga. Olümpiale pääsu tagava A-normi ületas ta ligemale poole sekundiga.

Jefimovast kiiremini on selle distantsi tänavusel hooajal läbinud vaid kaks Euroopa naisujujat.

Nädal aega varem Helsingis püstitas Jefimova ajaga 2.26,14 Eesti rekordi 200 meetri rinnuliujumises.

Audentese spordigümnaasiumi kümnendas klassis õppiva Eneli Jefimova treener Henry Hein ütles Õhtulehele, et uut arengusammu aitas teha edukas treeninglaager tänavu talvel Hollandis, kus olid väga head harjutamistingimused.

Nüüd siirdub Jefimova treeninglaagisse Türki, kus jätkub valmistumine tänavu suvel toimuvateks juunioride ja täiskasvanute maailmameistrivõistlusteks. Eelmisel aastal jõudis ta täiskasvanute maailmameistrivõistlustel kahel alal esikümnesse. 100 meetri rinnuliujumises sai ta üheksanda koha ja poole lühemal tuli koguni kuuendaks. See on parim tulemus, milleni on Eesti ujujad pärast taasiseseisvumist maailmameistrivõistlustel jõudnud. 2021. aasta Tokyo olümpiamängudel sai tollal vaid 14aastane Jefimova 100 meetri rinnuliujumises 16. koha.

12aastaselt Sillamäelt Tallinna õppima ja treenima kolinud Jefimova on tulnud neljal korral Euroopa juunioride meistriks. Sillamäe Kalevis hakkas Jefimova ujumisega tegelema Jevgeni Bugakovi, Aleksandr Tšerednikovi ja Sergei Maksimovi juhendamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles