Deniss Šalkauskas võitis Eesti meistrivõistlustel kaks medalit

Põhjarannik
Copy
Deniss Šalkauskase ja Olavi Allese lõpumeetrite põnevat duelli 1500 meetri jooksus jälgib Viktor Morozov, kes ise võitis kuldmedali kolmikhüppes.
Deniss Šalkauskase ja Olavi Allese lõpumeetrite põnevat duelli 1500 meetri jooksus jälgib Viktor Morozov, kes ise võitis kuldmedali kolmikhüppes. Foto: Janar Ots / Eesti kergejõustikuliit

Jõhvi spordikooli treener Deniss Šalkauskas täiendas oma Eesti meistrivõistluste medalite kogu hõbemedaliga 1500 meetri jooksus ja pronksmedaliga 5000 meetri jooksus.

1500 meetri jooksus oli Šalkauskasel põnev duell viimaste aastate rivaali, Tartu vanglaametniku Olavi Allesega, kes on kahel aastal võitnud Jõhvis Vabadusevalvuri jooksu. Lõpuspurdis suutis too edestada Šalkauskast kõigest 0,11 sekundiga. Teise koha diplomile läks kirja aeg 3.52,69, mis jääb tema tänavu mais Belgias joostud isiklikule rekordile alla 4,7 sekundit.

Isikliku rekordi − 14.38,52 − püstitas Šalkauskas aga 5000 meetri jooksus, mis tõi talle pronksmedali.

Šalkauskas esindab Eestit mõlemal alal sel nädalavahetusel Lätis toimuvatel Balti võistkondlikel meistrivõistlustel.

Oodatult tuli Eesti meistriks kolmikhüppes jõhvilane Viktor Morozov, kes asus talvel õppima ja treenima USAs, kuid maadles kevadel vigastustega. Parim hüpe kandus seekord 15.57 meetri kaugusele. Anna Panenko pälvis hõbemedali naiste kolmikhüppes tulemusega 12.96, mis jääb vaid viie sentimeetriga alla tema isiklikule rekordile. Ka kullast lahutas seekord viis sentimeetrit.

Aleksandr Hvorõhhi õpilased Panenko ja Morozov osalevad järgmisel nädalal Jeruusalemmas algavatel U20 Euroopa meistrivõistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles