Eneli Jefimova tuli juunioride maailmameistriks

Põhjarannik
Copy
Henry Heina juhendamisel treeniva Eneli Jefimova rahvusvaheliste tiitlivõistluste kuldmedalite kogu sai taas täiendust.
Henry Heina juhendamisel treeniva Eneli Jefimova rahvusvaheliste tiitlivõistluste kuldmedalite kogu sai taas täiendust. Foto: Eesti Ujumisliit

Sillamäelt pärit 16aastane Eneli Jefimova tuli Iisraelis peetud võistlusel juunioride maailmameistriks 50 meetri rinnuliujumises.

Finaalis läbis ta distantsi ajaga 30,42 ja edestas lähimat konkurenti 0,26 sekundiga.

Jefimova ütles pärast võidukat ujumist ERRile, et tunded on pigem positiivsed, aga kindlasti ka natukene negatiivsed, kuna tal ei õnnestunud finaalis teha nii, nagu plaanis. "Eelujumise aeg jäigi parimaks. Aga ikkagi: kuld on kuld ja olen selle üle väga õnnelik. See on ka Eesti esimene medal juunioride MMilt, mis teeb mind väga rõõmsaks," ütles ta.

Juunioride Euroopa meistrivõistlustelt on Eneli Jefimova jõudnud eelnevate aastatega koguda juba kuus kuldmedalit.

Jefimova, kes jõudis Jaapanis toimunud täiskasvanute maailmameistrivõistlustel finaali nii 100 meetri kui 50 meetri rinnuliujumises, oli saavutatu üle õnnelik, kuid samas ka veidi kurb, et viimasel alal ei õnnestunud finaalis oma parimat tulemust teha.

Tänavu juulis jõudis Jefimova finaali ehk kaheksa parema hulka ka täiskasvanute maailmameistrivõistlustel nii 50 meetri kui ka 100 meetri rinnuliujumises. Tema treener Henry Hein ütles tookord, et juunioride maailmameistrivõistlusteks pole tippvormi plaanis rihtida ja sinna läheb Jefimova treeningkoormuse pealt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles