Eesti meistrivõistlustele tõmmati joon alla Illukal

Põhjarannik
Copy
Pärast ebaõnnestunud starti kogus Tanel Rauk end kohe ja viis parima ringi aja taevastesse kõrgustesse.
Pärast ebaõnnestunud starti kogus Tanel Rauk end kohe ja viis parima ringi aja taevastesse kõrgustesse. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Laupäeval peeti Illuka motorajal Eesti kestvuskrossi meistrivõistluste hooaja viimane etapp. Tavapärasest keerulisemates oludes kulgenud sõit sujus lõppkokkuvõttes idavirukatele soodsalt.

"Muidu pehme liivarada oli seekord kohati kõva ja jäine ning pidurite hea töö oli kiireks sõiduks väga tähtis," ütles E1-klassis 4. koha saanud Allar Keerme Jõhvi motoklubist. Kuna Keerme kasutas viimase kümne päeva jooksul juba neljandat, laenuks saanud tsiklit ja sellel polnud pidurid kõige paremad, teenis ta hooaja kokkuvõttes hõbemedali.

Enduuros teenis Riho Keerme Illukal esikoha ja kindlustas endale Eesti meistritiitli. Quad´ide klassis teise koha saanud Martin Toovis Toilast pälvis samuti Eesti meistritiitli.

Favoriidina nii E2-klassis kui ka üldvõidu peale läks Illukal starti Tanel Rauk, kes aga oma fänne kõvasti ehmatas, pääsedes stardist minema eelviimasena. Ent siis keeras vaid koduses tsiklikarussellis kaasa lööv Rauk gaasi põhja, tegi kohe oma parima ringiaja, võttis teiseks ringiks liidripositsiooni ning edasi kontrollis juba kogu sõitu. Soolode üldvõit ja klassivõit Illukal kindlustasid tallegi Eesti meistritiitli.

Eesti karikavõistlustel on kavas veel üks start ning lõppseis selgub järgmisel nädalavahetusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles