Sillamäe spordiveteranidel valmis raamat linna jalgpalli ajaloost

Copy
Sillamäe jalgpalliveteranid Jevgeni Medvedev ja Aleksandr Fjodorov kogusid jalgpalliraamatu jaoks materjali rohkem kui aasta aega.
Sillamäe jalgpalliveteranid Jevgeni Medvedev ja Aleksandr Fjodorov kogusid jalgpalliraamatu jaoks materjali rohkem kui aasta aega. Foto: Irina Kiviselg / Põhjarannik

Andunud jalgpallifännide ja pika staažiga sportlaste Jevgeni Medvedevi ja Aleksandr Fjodorovi sulest on ilmunud Sillamäe jalgpalli ajalugu tutvustav raamat "С любовью к футболу" ("Armastusega jalgpalli vastu"). Uut raamatut plaanisid nad esitleda juba suvel linnapäeval, kuid aega selle väljaandmiseks kulus kavandatust rohkem.

Spordiveterane, kel vanust üle seitsmekümne, on jalgpall köitnud lapsepõlvest saati ning olnud neile omamoodi eluülikool, mängides ülitähtsat rolli nende kujunemisel nii sportlase kui isiksusena.

"Jalgpall on jätnud kustumatu jälje nii meie südameisse kui kogu Sillamäe linna ellu," sõnas Aleksandr Fjodorov. "Mulle ja Jevgenile oli elu esimene ja kõige tähtsam treener Jevgeni Petrov. 1960. aastatel käis Sillamäe jalgpallisektsioonis harjutamas palju poisse, nad osalesid pidevalt mitmesugustel turniiridel ja ka Eesti meistrivõistlustel. Jevgeni Petrovi kasvandikud olid esimesed, kes avasid tee üleliidulisele Nahkpalli turniirile. Mind ennast kutsuti 17aastaselt Eesti koondisesse," meenutas ta.

Tagasi üles