Alutaguse noored suusatajad võitsid Eesti meistrivõistlustel kolm medalit

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danny-Rocco Anton üllatas Eesti noorte meistrivõistlustel pronksmedali võiduga 10 km vabastiilis sõidus raskel Tehvandi ringil.
Danny-Rocco Anton üllatas Eesti noorte meistrivõistlustel pronksmedali võiduga 10 km vabastiilis sõidus raskel Tehvandi ringil. Foto: Matti Kämärä

Nädalavahetusel Otepääl toimunud Eesti noorte meistrivõistlustel murdmaasuusatamises võitsid Alutaguse suusaklubi noored kolm medalit ja kindlustasid ka pääsu Eesti koondisesse. 

Kui viimastel aastatel on Eesti noorte meistrivõistlustel murdmaasuusatamises Alutaguse suusaklubile medaleid võitnud ikka Vane Vähk ja Aveli Uustalu, siis pühapäeval Otepääl sõidetud 10 km vabastiilis eraldistardist sõidus üllatas kolmanda kohaga Danny-Rocco Anton vanuseklassis U18.

Raske Tehvandi ring sobis hästi

Danny-Rocco Anton läbis 10 km ajaga 29.13,8. Ta oli kolmandal kohal juba poolel maal, kuid edu lähima jälitaja ees oli siis vaid kaks sekundit. Distantsi lõpuosas suutis ta aga edu kasvatada 16 sekundile ja võitis kindlalt pronksi. Eesti meistriks tulnud Aleksander Tamm oli Antonist 52 sekundit kiirem.

Hea sõidu tegi ka Danny-Rocco kaksikvend Allain-Marco, kes sai kaheksanda koha, olles vennast aeglasem vaid 35 sekundit.

Treener Timo Juursalu sõnul näitasid mõlemad kaksikvennad juba sügisel, et on teinud sammu edasi, kuid detsembris jäi Danny-Rocco haigeks ja see võis sõiduvormile jälje jätta. "Kuid ta üllatas meeldivalt ja suutis hoida head tempot sõidu lõpuni. Raske rada [Otepääl sõideti samal 5 km ringil, kus toimub eeloleval nädalavahetusel täiskasvanute maailma karika etapp ja mille sisse jääb ka ränkraske Tehvandi tõus] sobib talle," sõnas Juursalu, kes lisas, et vennaga hoidis distantsi esimeses pooles julgelt sammu ka Allain-Marco, kuid tema jõud rauges veidi teisel ringil.

Mõlemad kaksikvennad osalevad Põhjamaade noorte meistrivõistlustel, mis toimuvad jaanuari viimasel nädalavahetusel Otepääl.

Aveli Uustalu jäi 5 km uisustiilis eraldistardist sõidus klassis U20 napilt esimesena medalita. Pronksist lahutas vaid 1,4  sekundit. Vane Vähk oli 10 km rajal klassis U20 seitsmes oma klubikaaslase Kaspar Krauvärgi ees. Poiste U16 vanuseklassis sai Mario Kivil 9. ja Stivert Pulk 13. koha.

Kaks Alutaguse suusatajat juunioride MMile 

Laupäeval toimunud klassikasprindis võitis Vane Vähk hõbeda ja Aveli Uustalu pronksi, millega nad tagasid ka koha 20. jaanuaril Soome suusamekas Lahtis algavatel juunioride maailmameistrivõistlustel osalevas Eesti koondises. 

Timo Juursalu sõnul  lootis ta nii Vähilt kui Uustalult, kes mõlemad on viimastel aegadel olnud sprindis tugevamad kui pikematel distantsidel, pisut enamatki. "Nad mõlemad on praegu heas vormis. Vane pidas sprindi võitja Martin Himmaga haarava duelli, kuid lõpusirgel ei tulnud paar tõuget kõige paremini välja ja nii jäi ta meistritiitlist napilt ilma," sõnas ta.

Samas pidas Juursalu suureks saavutuseks, et Alutaguse suusaklubist läheb juunioride maailmameistrivõistlustele kaks suusatajat. "Konkurents on seal küll hirmkõva, kuid Vane ei karda kedagi. Tal on mitmetel eelnevatel rahvusvahelistel võistlustel olnud ebaõnne, talle on otsa sõidetud ja suusakepp katki läinud. Kui nüüd selliseid äpardusi ei tule, siis on temale võimetekohane jõuda ka poolfinaali," arvas Juursalu, kes läheb ka ise treenerina Lahtisse kaasa. 

Alutaguse noortest tegid Eesti meistrivõistlustel peale medalivõitjate head sõidud mitmed teisedki. Klassis U20 sprindi eelsõidus viienda aja saanud Kaspar Krauvärk oli finaalis kuues. Klassis U16 jõudis sprindis finaali Stivert Pulk, kes oli lõpusirgele tulles medalikonkurentsis, kui kukkus ning sai siiski tubli neljanda koha.  Mario Kivil oli samal võistlusel kümnes. Klassis U18 sai Järve spordiklubi esindav Raiko Jool 12. koha.

Kaivo-Mart Kangro sõitis vanuseklassis U23 sprindi eelsõidus kuue osaleja seas välja kolmanda aja. Tegu oli katsevõistlusega, kus medaleid ei jagatud. Kangro osaleb sel nädalavahetusel täiskasvanute maailma karika etapil Otepääl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles