Enok ja Šalkauskas särasid Eesti noorte meistrivõistlustel

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pippi-Lotta Enok.
Pippi-Lotta Enok. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Eesti noorte sisemeistrivõistlustel kergejõustikus võitis Deniss Šalkauskas kaks esikohta, Pippi-Lotta Enok tuli aga 60 m tõkkejooksus võitjaks ajaga, mida pole Eestis aastaid joostud. 

Jõhvi kergejõustikuklubi Visa esindav Pippi-Lotta Enok tuli vanuseklassis U18 60 meetri tõkkejooksus võitjaks ajaga 8,71. See on tema isiklik rekord ja nii kiiresti pole Eestis seda distantsi U18 vanuseklassis juba aastaid joostud. Grit Šadeiko nimel olev Eesti rekord 8,60 sekundit püsib juba 13 aastat. 

Enoki jaoks oli see see sel talvel juba teine Eesti meistritiitel. Jaanuaris võitis ta esikoha viievõistluses.

Deniss Šalkauskas.
Deniss Šalkauskas. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

Kahekordseks Eesti meistriks tuli nädalavahetusel ka Kohtla-Järvelt pärit ja praegu Tartu Ülikooli Akadeemilist Spordiklubi esindav keskmaajooksja Deniss Šalkauskas, kes võitis vanuseklassis U23 kindlalt nii 1500 kui 800 meetri jooksud. 1500 meetri võiduaeg oli tal 4.01,67, mis on parim tulemus tänavusel sisehooajal ka täiskasvanute seas. 800 meetrit läbis ta ajaga 1.56,27. Mõlemal distantsil edestas ta lähemaid konkurente ligikaudu kolme sekundiga. 

Kui mullune hooaeg kulus Šalkauskasel kohanemiseks õppimisega Tartu Ülikoolis ning seetõttu jäid loodetud arengusammud tegemata, siis tänavuse sisehooaja tulemused näitavad, et noormees on taas heas hoos. 

Ida-Virumaale tuli meistritiitel ka U18 vanuseklassis kolmikhüppes, kus Sillamäe Kalevit esindav Grigori Velikanov hüppas 13,24 meetrit. 

Traditsiooniliselt võitsid Ida-Viru noored kergejõustiklased ohtralt medaleid ka käimise erinevates vanuseklassides ja distantsidel. See on ala, mida harrastavad Eestis vähesed klubid. 

Aja poolest näitas  kõige silmapaistvamat tulemust Jekaterina Mirotvortseva Sillamäe Kalevist, kes läbis 3000 meetrit ajaga 14.01,06. See tulemus oli mitme minuti võrra parem kui U20 võitjal Alesja Laagusel (Narvic) ja ka U23 võitjal Lada Rosljakoval (Narvic). Aasta tagasi püstitas Mirotvortseva sel alal ka Eesti täiskasvanute rekordi. Seekord jäi sellest puudu 26 sekundit. 

Vanuseklassis U23 tuli 5000 meetri käimises, kus oli kaks osalejat, Eesti meistriks Kirill Titov Sillamäe Kalevist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles