Tatjana Mannima tuli Tartu maratonil teiseks

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatjana Mannima võttti Haanja maratonil naiste seas oodatult ülekaaluka võidu ja jäi alla vaid 11 mehele.
Tatjana Mannima võttti Haanja maratonil naiste seas oodatult ülekaaluka võidu ja jäi alla vaid 11 mehele. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Tatjana Mannima võitis pühapäeval sõidetud Tartu suusamaratonil teise koha, olles sel suursündmusel ülekaalukalt parim Eesti naissuusataja.

Ida-Viirumaa mullusel parimal naissportlasel kulus 63 km pikkuse jäise raja läbimiseks klassikastiilis vähem kui kolm tundi - 2;54.03,8 Ta jäi vedi enam kui kolme minutiga alla vaid tänavusel hooajal maailma pikaamaasuustamise sarja Worldloppet Cup valitsevale rootslanna Maria Gräfningsile. Mannima edestas kolmandaks tulnud prantslannat Marei Kromerit pooleteist minutiga.

Mannima teenis Tartu maratoni teise koha eest 80 punkti ning kindlustas sellega oma teist kohta ka sarja üldarvestuses. Liidrikohal oleval Gräfningsil on punkte 380 ja Mannimal teisena 270.  Wordloppeti sarja kuuluvatelt maratonidelt on Mannima saanud sel aastal kaks teist, ühe kolmanda ja ühe neljanda koha. Sarjas on ees veel kaks maratoni - Soomes ja Venemaal.

Meestest võitis 46. Tartu Maratoni soomlane Niko Koskela, kes sõitis välja rekordilise aja 2:31.08. Ida-Virumaa suusatajatest oli kõige parem ajaga 2:48.07  31. koha saanud Kaspar Krauvärk Allutaguse suusaklubist. Vanuseklassis M20 andis see teise koha.

Temast veidi enam kui kolm minutit hiljem üle lõpujoone jõudnud klubikaaslane Kaivo-Mart Kangro sai 46. koha. Aja alla kolme tunnii sai ka 75ndana finišeerunud Raiko Jool Järve suusaklubist. 


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles