Aveli Uustalu võitis Alutaguse maratoni

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aveli Uustalu sai tema koduradadel sõidetud Alutaguse maratonil naistest mäekõrguse võidu.
Aveli Uustalu sai tema koduradadel sõidetud Alutaguse maratonil naistest mäekõrguse võidu. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Laupäeval sõidetud Alutaguse maratoni põhidistantsi võitsid Martti Himma ja Aveli Uustalu. 

Kui meestest võitis Himma Alutaguse maratoni juba neljandat aastat järjest, siis 18aastane Illukal neiu Aveli Uustalu võitis koduse maratoni täiskasvanute seas esimest korda. 44 km läbimiseks klassikastiilis kulus tal aega 2:15.03. Paar nädalat tagasi võitis Uustalu samuti Estoloppeti sarja kuuluvad Tallinna maratoni, kuid selle pikkuseks oli 30 km. 

"Ma pole kunagi varem nii pikka maratoni sõitnud. Aga täna oli üllatavalt hea minek," tõdes Alutaguse suusaklubi esindav Uustalu, kellest kiiremad olid rajal vaid 35 meest. Naistest teiseks tulnud Reeda Tuula-Fjodorovat edestas Uustalu enam kui kümne minutiga. 

Viimati jäi Alutaguse maratonil võit Ida-Virumaale kuus aastat tagasi, kui meestest oli kõige kiirem Timo Juursalu, kes on Aveli Uustalu treener. Juursalu koos Uustalu treeneriga Audentese spordikoolist Margus Uibo määrisid talle laupäeval ka suurepäraselt toiminud suusad. 

Meestest sõitsid kahe minutiga ülejäänute eest ära Martti Himma, Taavi Kaiv, Sander Linnus ja Andres Juursalu. Lõpusirgel oli neist kindlalt kõige teravam Himma, kes võitis Alutaguse maratoni ja sellega kaasneva pool siga, juba neljandat korda järjest. Himma sõnul kontrollis ta sõitu kogu distantsi jooksul ja oli üsna kindel, et suudab lõpuspurdis liidrigrupis olnud konkurentidest kiirem olla. 

Himma võiduaeg oli 2:04.55. Ida-Virumaa parimana sai ajaga 2:08.03 üheksanda koha Kaspar Krauvärk Alutaguse suusaklubist, kes pälvis esikoha vanuseklassis U20. 

Pika distantsi sõitis 10 aasta pikkuse vaheaja järel läbi ka Alutaguse vallavanem Tauno Võhmar, kes sai ajaga. 2.40.58 üldarvestus 152. koha. 44 km distantsi läbis kokku 335 suusatajat. 

22 km rajal oli esimesena finišis Ida-Virumaa kõige sportlikumaks perekonnaks valitud Virkebau perekonna isa - Ardo Virkebau ajaga 1:10.42.

Vaata lõpuprotokolli siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles