Tatjana Mannima pikka karjääri kroonis poodiumile jõudmine maailma pikamaasuusatamise sarjas

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatjana Mannima tõestas sel talvel, et suudab ka harrastajana treenides maailma parematele pikamaasuusatajatele tõsist konkurentsi pakkuda.
Tatjana Mannima tõestas sel talvel, et suudab ka harrastajana treenides maailma parematele pikamaasuusatajatele tõsist konkurentsi pakkuda. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kiviõli suusaklubise kuuluv 39aastane Tatjana Mannima tõusis pühapäeval Venemaal Uuralite taga Hantõ-Mansiiskis maailma pikamaasuusatamise sarja FIS Worldloppet Cup paremate autasustamisel poodiumi teisele astmele.

Mannima oli kindlustanud Worldloppeti sarja kokkuvõttes teise koha juba enne viimast etappi - Venemaal sõidetud Ugra maratoni, kus ta jõudis finišisse kaheksandana. Autasustamisel ulatati talle üle sarja kokkuvõttes teise kohaga kaasnev 3000 euro suurune rahatšekk. 

Mannima on analoogse pikamaasuusatamise sarja võitnud varem kahel korral - 2013. ja 2015. aastal. 

Ida-Virumaa 2018. aasta parim naissportlane Tatjana Mannima oli kõige paremas hoos tänavu jaanuaris ja veebruari esimeses pooles. Sel perioodil pälvis ta teise koha nii Austria tuntuimal suusamaratonil Dolomitenlaufil kui Tartu maratonil. Kolmas koht tuli Baierimaal sõidetud König Ludwig Laufil ja neljas koht Prantusmaal La Transjurassienne´i maratonil. Veebruari lõpus Soomes sõidetud Finlandiahiihtol sai ta kaheksanda koha. 

Aasta tagasi tippspordist taandnud ja kahe tütre kasvatamise kõrvalt harrastussportlasena harjutav Mannima rääkis kahe nädala eest Põhjarannikule, et  oli isegi üllatunud, et suutis sel talvel tavapärasemat  napima trenniga üle ootuste hästi sõita ka rahvusvahelistel maratonidel. "Mul on varasematest aastatest päris hea treenituse põhi all. Seepärast jõuan pikki maid Eesti konkurentsis hästi sõita. 5 või 10 km distantsil oleks mul noori juba raske võita," sõnas Mannima, lisades, et ei kavatse veel suuski nurka panna ning jätkab kahe lapse ja majutuse eriala õppimise kõrvalt jõudumööda ka treenimist.

Kiviõlist pärit 39aastane Tatjana Mannima saavutas 2019. aastal maailma pikamaasuusatamise sarjas Worldloppet Cup kokkuvõttes teise koha.
Kiviõlist pärit 39aastane Tatjana Mannima saavutas 2019. aastal maailma pikamaasuusatamise sarjas Worldloppet Cup kokkuvõttes teise koha. Foto: Worldloppet

FIS Worldloppet Cup 2019 lõppseis

1. Maria Graefnings (Rootsi)  580 punkti

2. Tatjana Mannima (Eesti) 334 punkti

3. Klara Moravcova (Tšehhi) 260 punkti 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles