Narva kaotas esimese finaalmängu

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka tänavusel hooajal osutus Ida-Viru hokiklubide omavahelises konkurentsis edukamaks Narva PSK, kes on jõudnud finaali ja on kindlustanud endale vähemalt hõbemedalid. Kohtla-Järve Viru Sputnik peab leppima nelja võistkonna seas viimase kohaga.
Ka tänavusel hooajal osutus Ida-Viru hokiklubide omavahelises konkurentsis edukamaks Narva PSK, kes on jõudnud finaali ja on kindlustanud endale vähemalt hõbemedalid. Kohtla-Järve Viru Sputnik peab leppima nelja võistkonna seas viimase kohaga. Foto: Matti Kämärä

Narva Paemurru spordikooli meeskond jäi Eesti jäähokimeistrivõistluste finaalseeria avamängus võõrsil Tartu Kalev-Välgule alla koguni 5:12. 

Kuigi Aleksandr Titov viis Lõunakeskuse liuväljal toimunud kohtumises narvakad 9. minutil juhtima, haaras kogenud tartlaste meeskond seejärel mängu  ohjad kindlalt enda pihku ja jõudis enne esimest vaheaega vastata seitsme minuti jooksul koguni nelja väravaga.

Tartu võitis Ida-Viru jõududega

Tähelepanu väärib, et Tartu meeskonnas olid finaalmängus kaheks põhitegijaks  Ida-Viru juurtega Eesti koondise hokimehed. Narvast pärit Anton Jastrebov kostitas oma kodulinna meeskonda koguni viie väravaga, kohtlajärvelasele Vassili Titarenkole läks kirja kolm väravat ja neli väravasöötu.

Narva PSK väravad viskasid Maksim Anohhin, Aleksandr Bogdanov, Pavel Kulakov, Andrei Aleksandrov ja Aleksandr Rabotinski.

Kalev-Välgu suurest ülekaalust kõneleb seegi, et kohtumise jooksul õnnestus neil teha väravale koguni 99 pealeviset narvalaste 34 vastu.

Narva PSK peatreener Rais Davletkildejev rääkis juba enne finaalseeriat, et  Tartu meeskonnale on keeruline vastu saada, sest narvalaste read on tavapärasest hõredamad, kuna mitmed põhikoosseisu mängijad osalevad samal ajal Eesti noortekoondises Tallinnas toimuval maailmameistrivõistluste turniiril. Peale selle on mitmed mängumehed rivist välja vigastuste ja töökohustustega.

Sellele vaatamata tahab PSK anda finaali teises kohtumises, mis toimub sel laupäeval Narva jäähallis, Tartu meeskonnale tugeva lahingu. "Hoolitseme selle eest, et publikul jätkuks põnevust," lubas ta.

Juhul kui Narval peaks õnnestuma laupäeval võita, peetakse otsustav kohtumine 4. aprillil Tartus.

Viru Sputnik jäi pronksist ilma

Pronksmedalid jagati ühe kohtumise põhjal ja Kohtla-Järve Viru Sputnik suutis pinget ülal hoida poolel mänguajast. Kuigi Pantrid läksid kohtumist 6. minutil juhtima, tuli Maksim Urlihilt kiiresti viigivärav. Vaheajale minnes oli Pantrid saanud ette 2:1.

Nagu mitmetes varasemateski mängudes andis taas tunda Viru Sputniku lühike pink. Vaid kahe viisiku jagu mängijaid kokku saanud Kohtla-Järve meeskond hakkas väsima ning 33. minutil visatud väravaga kindlustas pealinna meeskond endale pronksmedalid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles