Vane Vähk jõudis Põhjamaade noorte meistrivõistlustel poolfinaali

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
14aastane Illuka valla Puhatu küla poiss Vane Vähk krooniti laupäeval Eesti meistriks kuni 16aastaste noormeeste seas.
14aastane Illuka valla Puhatu küla poiss Vane Vähk krooniti laupäeval Eesti meistriks kuni 16aastaste noormeeste seas. Foto: Matti Kämärä

Vane Vähk jõudis Soomes Vuokattis toimuvatel Põhjamaade noorte meistrivõistlustel murdmaasuusatamises vabatehnika sprindis poolfinaali ja pälvis kokkuvõttes 12. koha.

70 osalejaga tugevas konkurentsis Soome, Norra, Rootsi, USA ja Eesti paremate kuni 18aastaste noormeestega näitas Alutaguse suusaklubisse kuuluv Vähk eelsõidus 13. aega. Kvalfikatsiooni kiireimale ja kogu võistluse hilisemale võitjale norralasele Ansgar Evensenile jäi ta alla 5,65 sekundiga.

Oma veerandfinaali lõpetas ta teisena ja kindlustas koha poolfinaalis. Sealgi ületas ta finišijoone kolmandana, mis andis esialgu kokkuvõttes 7. koha. Ent kohtunikud leidsid, et lõpusirgel takistas ta konkurente määrustevastaselt ja nihutasid ta poolfinaali prtokollis kuuendaks, mis võistluse kokkuvõttes tähendas 12. kohta.

Kaspar Krauvärk oli eelsõidus Vane Vähist üle 13 sekundi aeglasem ja sai 57. koha

Neidude sprindis jäi Aveli Uustalul veerandfinaali pääsust puudu 1,1 sekundit. 61 osaleja seas kuulus talle 34. koht.

Laupäeval toimunud 5 km klassikasõidus sai Uustalu 58 osaleja seas 42. koha. Pia Kivil sõitis välja 51. aja. Vane Vähk noormeeste 10 km võistlusel starti ei tulnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles